Hlavní obsah

Kanonýr Sevilly Kanouté byl napaden rozzlobenými fanoušky

Nechutnou dohru mělo kvalifikační utkání Poháru afrických národů, ve kterém domácí Togo prohrálo s reprezentací Mali 0:2. To byl možná důvod incidentu, který přišel po konci zápasu a měl za následek probodnutí ruky jednoho z hráčů Mali, napadení zhruba šedesáti hostujících fanoušků a ránu opaskem na Frederica Kanoutého, která si vyžádala šití.

Foto: REUTERS/Marcelo del Pozo

Kanonýr Frederic Kanoute v dresu Sevilly

Článek

První branku utkání střelil ve 37. minutě právě utočník Mali, který bojuje v Lize mistrů v dresu Sevilly ve stejné skupině, jako pražská Slavia. Konečnou druhou branku vstřelil v nastavení jeho spoluhráč Mamadou Diallo.

S hvizdem ukončení zápasu rozhodčího vtrhli na hřiště rozzlobení fanoušci domácího celku, kteří napadli příznivce týmu Mali stejně tak jako obávanou hvězdu Sevilly.

Kanoutého spoluhráč Mamadi Sidibé, který v Anglii hájí barvy druholigového Stoke City musel po utkání vyhledat lékařskou pomoc poté, protože ho jeden z agresorů bodl do paže.

„Bylo to jako bitevní pole, v šatně bylo spousty krve,“ řekl k na stránkách goal.com trenér reprezentace Mali Jean Jodar.

Reklama

Související témata: