Hlavní obsah

V zápasu proti chudobě remizoval Ronaldův výběr se Zidanovým

Remízou 2:2 skončil pondělní charitativní fotbalový zápas proti chudobě, v němž se v Málaze utkaly výběry ambasadorů dobré vůle OSN Zinédina Zidana a Ronalda. Zidane, který už ukončil kariéru, připomněl 33 tisícům diváků své umění brankou z trestného kopu a poté zařídil i druhý gól. Pro Brazilce Ronalda byl tento exhibiční duel prvním vystoupením v sezóně po zranění stehenního svalu.

Článek

Bývalí nejlepší hráči světa, kteří oba ve Španělsku hrávali, pozvali do Málagy čtyřicet fotbalistů. Na trávník stadiónu La Rosaleda vyběhli například i sedminásobný světový šampión formule 1 Michael Schumacher nebo španělská golfová hvězda Sergio García.

"Jsem nesmírně unavený," žertoval Zidane po vystřídání v 57. minutě. "Ale dokud to půjde, chci takové zápasy hrát," dodal Francouz, jehož tým v druhé půli přišel o dvoubrankový náskok.

Mužstva vedli mexický trenér Javier Aguirre z Atlétika Madrid a slavný bulharský kanonýr Christo Stoičkov, jenž ve Španělsku donedávna koučoval Celtu Vigo. Rozhodčím byl věhlasný Ital Pierluigi Collina, který podobně jako Zidane už rovněž ukončil kariéru.

Reklama