Hlavní obsah

Agentura, zastupující Čecha: Klubů, které hráčům sníží platy, bude přibývat. To je prostě realita!

Praha

Za normálních okolností by byl v terénu. Možná v Londýně, za Petrem Čechem, dlouholeté hlavní tváře agentury, kterou Viktor Kolář spoluzakládal. Kvůli pandemii koronaviru je tedy i pracovní náplň předsedy představenstva společnosti Sport Invest odlišná. Nicméně... „Fotbal se zastavil pouze na hřišti, v zákulisí se naopak pilně pracuje," tvrdí Kolář.

Foto: Sport Invest

Předseda představenstva agentury Sport Invest Viktor kolář.

Článek

Nejdiskutovanější otázkou posledních dnů jsou tlaky nejen fotbalových klubů po celém světě na snížení platů hráčů. „Jestli se toho obávám? To není obava, ale realita, kterou aktuální stav do fotbalového světa přináší. Některé kluby již k tomuto přistoupily, s možným prodlužováním doby přerušení soutěží budou pravděpodobně další přibývat," říká Kolář.

Pokud tato situace nastane u kteréhokoliv hráče jeho agentury, bude ji připravena okamžitě řešit. Byť v této záležitosti neexistuje jednotný postup. „Liší se to stát od státu, klub od klubu. Smlouva s každým jednotlivým hráčem má svoje specifika. Zásadní je například pozice hráče jako zaměstnance nebo fungování v jiném modelu.," podotýká Kolář.

„V každém případě je ale třeba zdůraznit jednu věc - všichni víme, že současná situace dalece přesahuje fotbal. Jedná se o zdraví, o životy. Uvědomujeme si to my, stejně tak jako kluby a hráči. Jakákoliv případná jednání tak budou vedená s respektem k tomu, co se kolem nás děje, i sobě navzájem," dodává šéf Sport Investu.

I přes nepříznivou situaci ve světovém fotbale se podle něj v zákulisí pilně pracuje. Kluby musí popasovat se situací bez soutěžních zápasů a partnerského plnění, zastřešující organizace na úrovni jednotlivých států či přímo UEFA a FIFA řeší veškeré povinnosti vzniklé s přerušením či přeložením soutěží a turnajů.

„A my samozřejmě nadále řešíme potřeby našich klientů. Jsme jim k dispozici pro každodenní záležitosti aktuálních chvil jako je zajištění tréninkových plánů, jídelníčků či konzultace s kterýmkoliv dalším odborníkem. A zároveň myslíme na jejich budoucnost. Všichni pevně věříme, že situaci v celém světě se brzy podaří dostat pod kontrolu. Až se rozběhne fotbal, bude to jeden ze signálů, že se vracíme do normálních kolejí. A my musíme být připraveni," uzavírá Kolář.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň