Hlavní obsah

Místo, abychom sledovali zápasy, koukáme doma na seriály. Z manažera Nehody je muž v domácnosti

Robert NeumannSport.cz
Aktualizováno

Od ledna byl v jednom kole, létal po Evropě za svými klienty. Nebo autem po Česku. Fotbalový agent David Nehoda, místopředseda představenstva společnosti Nehoda Sport, kvůli pandemii koronaviru zažívá nepoznané: už několik dnů v řadě pobývá doma. „Vyřídil jsem pár restů, uklidil si pracovní stůl. A dělám muže v domácnosti," říká syn legendárního československého kanonýra Zdeňka Nehody.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Manažer David Nehoda.

Článek

Náplň jeho práce manažera se scukla na telefonáty se svými klienty. „Obvoláváme se s klukama, jsme na čekačce. Nevíme, co se bude dít. Jestli se fotbal v Evropě celkově rozjede nebo nerozjede," podotýká Nehoda.

Také čeká, jak se k současné situaci postaví Evropská fotbalová asociace (UEFA). Spoustě hráčům totiž v červnu končí smlouvy. „Budou bez práce nebo nebudou? Na stole jsou spousty otázek. Bez vyjádření podobných organizací včetně tuzemské asociace (FAČR) nemáme šanci, jak to řešit. Neví se, jestli budou mít kluby peníze, zatím je všechno v teoretické rovině," uvádí Nehoda s tím, že jeho agentura má naštěstí většinu fotbalistů pod víceletými kontrakty.

Některé evropské kluby ale už začínají tlačit na hráče, aby přistoupili na snížení platu. Nehodovi klienti zatím tento problém neřešili, nicméně je možné, že brzy budou. „Slyšel jsem o tom. Bude důležité, jak se k tomu postaví stát, firmy, jestli se nastartuje ekonomika. Nedovedu si představit, že klukům, kteří brali patnáct, dvacet tisíc korun, a jsou také profesionálové, by dali půlku. Na prvním místě je zdraví, samozřejmě. Pokud toto překleneme, přijde hned na přetřes otázka ekonomická," říká Nehoda.

Poslední dny všemožně vypomáhá manželce, která provozuje cestovní kancelář Lenka. „Je v hodně nepříjemné situaci, snažím se všelijak pomoct. Celkově realita je nejen pro mě hodně zvláštní. Místo, abychom my, manažeři, chodili o víkendech po fotbalech a sledovali zápasy, tak doma sledujeme seriály," uzavírá Nehoda.

Reklama