Hlavní obsah

Holky, držte se! Češka z Juventusu je myšlenkami se svými italskými spoluhráčkami

Robert NeumannSport.cz

Od léta pobývá na slavné adrese, česká fotbalová reprezentantka Andrea Stašková kope za Juventus Turín. Od dubna měla se Starou dámou zahájit závěrečné tažení za mistrovským titulem v Serii A. Kvůli pandemii koronaviru ale pobývá u rodičů ve Znojmě...

Foto: Sport.cz

Devatenáctiletá fotbalistka Stašková přestoupila do Juventusu Turín.

Článek

„Zkraje března byly reprezentační srazy, nám zahraničím hráčkám z Turína během nich vzkázali, že můžeme zůstat ve svých zemích. Uvidíme, jak se situace bude vyvíjet dál," říká Stašková, která se nyní připravuje v domácích podmínkách pod dohledem svého otce, který ji ve Znojmě dřív trénoval.

„Dostala jsem individuální plány od Juventusu i od mého agenta Karola Kisela. Běhám, cvičím na zahradě, kde mám činky. Trénuju rychlost i změny směru. Taťka mě vzal také na hřiště, abych měla u nohy balon," popisuje 19letá útočnice, která do Juventusu přestoupila z pražské Sparty.

Se spoluhráčkami je v častém kontaktu přes sociální síť WhatsApp, kde mají vytvořenou společnou skupinu. „S holkama si píšeme každý den. V Itálii je situace hodně špatná, italské spoluhráčky jsou ale v pořádku. Pořád na ně myslím, podporuju je na dálku," podotýká Stašková.

Letošní rok rozjela výtečně, například v únorovém duelu Italského poháru se blýskla hattrickem. „Začala jsme víc hrát, dávat góly. O to víc mě mrzí, že se všechno zastavilo," lituje Stašková. Pro angažmá v Juventusu má ale jenom pozitivní slova.

„Angažmá v Turíně mi dává strašně moc. Cítím se fyzicky i technicky připravenější. Holky mě perfektně vzaly mezi sebe, jsem spokojená. Jsme v poháru, vedeme ligu. Ohrozit nás může jedině Fiorentina. Zápasy s ní jsou jako v Česku derby Sparty se Slavií," povídá česká útočnice, která byla vyhlášená druhou nejlepší fotbalistkou ČR za loňský rok. „Druhé místo beru, konkurence tady je velká. Ale také mám sen dostat se na trůn, snad se mi to podvede třeba příští rok," uzavírá Stašková.

Reklama

Související témata: