Hlavní obsah

Rána pro mládežnický fotbal. V USA končí z úsporných důvodů akademie

Americká fotbalová federace v důsledku finanční krize vyvolané pandemií koronaviru uzavřela z úsporných důvodů program mládežnické akademie. Zástupci U.S. Soccer dnes oznámili, že rozhodnutí je trvalé a má okamžitou platnost.

Foto: Robert Procházka

Ilustrační snímek.

Článek

"Mimořádné a nepředvídatelné okolnosti způsobené pandemií covid-19 vyústily v takovou finanční situaci, která nedovoluje pokračování programu akademie do budoucna," uvedli zástupci národní federace řídící fotbal v USA.

Fotbalová mládežnická akademie vznikla v roce 2007 a zajišťovala soutěže hráčů v pěti věkových kategoriích. Akademie zahrnovala mládežnické týmy a kluby z různých organizací včetně profesionální MLS a pořádala pro ně soutěže. Nejprve kvůli pandemii pozastavila činnost, nyní končí nadobro.

MLS na oznámení zareagovala prohlášením, že spustí vlastní elitní mládežnickou soutěž pro týmy, které byly součástí akademie. Chce tím přispět k výchově mladých hráčů s výhledem na mistrovství světa, které hostí v roce 2026 USA. Do ligy by se mohly zapojit i týmy z Mexika a Kanady.

Reklama

Související témata: