Hlavní obsah

UEFA kvůli koronaviru dřív vyplatí klubům bonusy za reprezentanty

Evropská fotbalová unie UEFA pomůže klubům během koronavirové krize a s předstihem jim vyplatí bonusy za uvolnění reprezentantů do zápasů kvalifikace mistrovství Evropy. Celkem 676 klubů z 55 evropských asociací si rozdělí 70 milionů eur (asi 1,9 miliard korun).

Foto: Profimedia.cz

Předseda UEFA Aleksander Čeferin

Článek

Kompenzační odměny původně měly být uvolněny až po dohrání play off o Euro. Závěrečná část kvalifikace ale kvůli pandemii koronaviru byla z března odložena na neurčito. Samotný evropský šampionát se místo letošního roku uskuteční až příští léto.

Jednotlivé kluby nyní dostanou částky v rozmezí od 3200 eur (88 tisíc korun) do 630.000 eur (17,4 miliony korun) podle toho, kolik jejich fotbalistů hrálo v evropské kvalifikaci a Lize národů v letech 2018 a 2019. Po mistrovství Evropy rozdělí UEFA dalších 130 milionů eur (asi 3,6 miliardy korun).

"V této náročné době mnoho klubů čelí finančním problémům, hlavně se svým peněžním tokem. Proto bylo naší povinností zajistit, aby kluby tyto odměny dostaly co nejrychleji," uvedl předseda UEFA Aleksander Čeferin během jednání výkonného výboru.

Reklama

Související témata: