Hlavní obsah

Maradona si přeje, aby další boží ruka zastavila koronavirus

Praha

Legendární fotbalista Diego Maradona si přeje, aby další "boží ruka" ukončila pandemii koronaviru, která paralyzovala celý svět. Kvůli ní předčasně skončila v Argentině fotbalová sezona.

Foto: Sport.cz

Diego Maradona patří k největším ikonám fotbalové historie

Článek

"Tohle se nám teď stalo a spousta lidí to nazývá novou boží rukou," citovala agentura Reuters devětapadesátiletého Maradonu, který svým výrokem odkázal na čtvrtfinále mistrovství světa 1986 v Mexiku. V něm rozhodl o postupu Argentiny přes Anglii po výhře 2:1 dvěma góly, přičemž ten první dal rukou, kterou označil za boží. Argentina následně vybojovala zlato.

"Teď chci, aby ta samá ruka skoncovala s pandemií a lidé se mohli vrátit k normálnímu životu ve zdraví a štěstí," prohlásil bývalý hráč Barcelony, Neapole, Sevilly či Bocy Juniors, který nyní trénuje argentinský ligový tým Gimnasia.

Kromě předčasného ukončení ročníku rozhodl Argentinský fotbalový svaz o tom, že v následujících dvou sezonách se kvůli narušení soutěží nebude sestupovat.

"Chci jasně zdůraznit, že konec sezony neslavíme. Chtěli jsme se zachránit na hřišti. Oslavujeme práci, kterou jsme odvedli, a cestu, kterou jsme ušli. Není to konec, který bychom si přáli, ale je to odměna pro náš tým, který ze sebe každý den vydával všechno, aby fanouškům Gimnasie přinášel radost," konstatoval Maradona.

Argentina dosud zaznamenala 4127 případů nákazy novým typem koronaviru a 207 lidí zemřelo.

Reklama