Hlavní obsah

Maradona chce být členem nového trenérského týmu reprezentace

BUENOS AIRES

Legendární fotbalista Diego Maradona by se rád stal členem nového trenérského týmu, který vznikne po nečekaném odchodu reprezentačního kouče Alfia Basileho. Podle argentinských médií má mistr světa z roku 1986 velkou šanci na to stát se asistentem nového trenéra.

Článek

Basile byl ve funkci dva roky a odstoupil den po středeční porážce 0:1 v Chile v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství světa.

"Samozřejmě, že bych byl šťastný, kdybych mohl koučovat národní tým. Kdo by nebyl?" řekl Maradona sportovnímu kanálu TyC Sports. "Jsem Argentině plně k dispozici," dodal jeden z nejlepších fotbalistů všech dob.

Podle tisku je sedmačtyřicetiletý Maradona při hledání nového kouče outsiderem. Pravděpodobná je spíš jeho pozice asistenta, zvlášť pokud by Basileho nahradil jeden z hlavních adeptů Sergio Batista. Kouč zlatého olympijského výběru z Pekingu je dlouholetým Maradonovým přítelem, spolu vyhráli před 22 lety mistrovství světa v Mexiku.

Batista a Brown mají větší zkušenosti

Dalšími kandidáty jsou podle spekulací tisku Miguel Angel Russo, Diego Simeone, Carlos Bianchi a například i další člen týmu zatím posledních argentinských mistrů světa José Luis Brown. "Batista a Brown mají víc zkušeností než já," uvedl Maradona, jenž v 90. letech krátce trénoval provinční tým Deportivo Mandiyu a poté Racing Club.

Argentina je v desetičlenné tabulce jihoamerické kvalifikace na třetím místě, jež zajišťuje přímý postup na MS. Příštím zápasem jihoamerické velmoci bude 19. listopadu přípravný duel proti Skotsku.

Reklama

Související témata: