Hlavní obsah

V Polsku zatkli bývalého trenéra reprezentace a sekretáře svazu

VARŠAVA

Bývalý kouč polské fotbalové reprezentace Janusz Wójcik a generální sekretář svazu Zbigniew Krecina jsou dalšími zatčenými v korupčním skandálu, který již přes tři roky zuří v pořadatelské zemi mistrovství Evropy 2012. Zatímco u Wójcika není známo, proč byl zatčen, Krecina je obviněn ze zpronevěry svazových peněz.

Článek

Krecina podle vyšetřovatelů nezákonně převedl na konto Widzewu Lodž částku 350 000 zlotých. Generální sekretář obvinění odmítá.

Státní zástupce uvedl, že zatčení nemá nic společného s mimořádnými volbami nového vedení svazu. V nich je Krecina jedním z hlavních favoritů na post předsedy, který kvůli korupčnímu skandálu opouští Michal Listkiewicz. "Vyšetřování začalo už v červnu. Volby nás vůbec nezajímají," citovala státního zástupce agentura Reuters.

Wójcika v rámci stejného vyšetřování dnes ráno v jeho varšavském bytě zatkla policie, která ho vzápětí odvezla do vazební věznice. Bývalý kouč patřil k nejvlivnějším lidem polského fotbalu. S olympijským týmem získal v roce 1992 v Barceloně stříbrnou medaili a za dalších pět let převzal i seniorský výběr.

Když u něj v roce 1999 skončil, vrhl se do politiky a dva roky byl poslancem. Když o poslanecký mandát v roce 2007 přišel, už kolem něho řádil korupční skandál, v kterém zatím bylo obviněno 153 osob.

Reklama

Související témata: