Hlavní obsah

Maradonovi budou pomáhat další dva mistři světa z roku 1986

BUENOS AIRES

Novému trenérovi Diegu Maradonovi a generálnímu manažerovi Carlosi Bilardovi budou s přípravou argentinské fotbalové reprezentace pomáhat další dva mistři světa z roku 1986, Sergio Batista a José Luis Brown. Batista, který byl i mezi kandidáty na hlavního kouče, letos přivedl Argentinu k olympijskému prvenství v Pekingu. Společně s Brownem budou jako doposud působit i u juniorského výběru.

Článek

Zatímco před 22 lety v Mexiku oba pomohli v týmu tehdejšího kouče Bilarda Maradonovi zazářit a Brown dokonce ve finále proti Německu vstřelil gól, roli asistentů národního fotbalového hrdiny zpočátku odmítali. Po páteční vzájemné schůzce ale změnili názor.

Nový realizační tým bude představen v úterý, načež Maradona zveřejní nominaci na přípravný zápas se Skotskem, který se uskuteční 19. listopadu v Glasgowě. Argentinská média očekávají, že se novému vedení podaří slávu generace z roku 1986 promítnout do herního projevu současného tápajícího mužstva. To Maradona přirovnal ke značně zaneřáděnému Rolls Roycu.

Tým s hvězdami Lionelem Messim či Juanem Romanem Riquelmem vyhrál z posledních osmi zápasů jen jeden, v desetičlenné kvalifikační skupině o postup na mistrovství světa je na třetím postupovém místě. "Argentinský národní tým je jako Rolls Royce zanesený špínou, potřebuje vyčistit," nechal se slyšet osmačtyřicetiletý Maradona po schůzce s trenéry ve svazovém tréninkovém středisku v Buenos Aires.

Reklama