Hlavní obsah

Fotbalový trenér Straka pokřtil knihu o své kariéře

PRAHA

Trenér Straka pokřtil svoji knihu a přiznal, že se na Krétě bál Trenér František Straka si odskočil z Kréty na dva dny do Prahy, aby pokřtil svoji životopisnou knihu To jsem já, Franz! Ve středu se vrací do bouřlivé atmosféry v klubu OFI Kréta a nevyloučil, že bude brzy zpátky v Čechách.

Článek

Prozradil jste do vaší knížky nějaké pikanterie z hráčského a trenérského života?

Se spoluautorem Jaroslavem Kirchnerem jsme si řekli hned na začátku, že tam nebudou žádné podpásovky, ale bude to příběh o mně. O tom, co jsem prožil od prvních fotbalových kroků až po trenérskou současnost, ale také o tom, co si myslím, jak se dívám na život. Není to ani souhrn statistik. Myslím si, že i tak v knize najdou čtenáři spoustu zajímavostí.

Mohou si ji fanoušci nechat od vás někde podepsat?

V úterý od 16-ti hodin na Spartě. Tam bude i k dostání.

Dostal jste v OFI Kréta volno nebo už jste vzhledem ke kritické situaci v klubu utekl?

Já nikdy neutíkám! Mám volno. Ve středu se vracím a budeme řešit těžkou situaci, v níž se klub ocitl. Nejde jen o to, že jsme na konci tabulky, ale velké problémy jsou uvnitř klubu. Na naší straně jsou ani fanoušci. Už když jsem tam přišel, řekl jsem si: A sakra, to bude tvrdý.

Prý to tam je pěkně divoké...

To tedy je. Něco takového jsem ještě nezažil. Když jsme prohráli zápas s Thrasivulosem, fanoušci nejprve vyprovokovali a pak sami napadli hráče. I já jsem měl opravdu strach.

Je možné, že byste na Krétě skončil?

Ani tuto variantu nevylučuji, ale uvidíme koncem týdne. Ale i tak jsem získal obrovské zkušenosti a poznání, že řecká liga je na dobré úrovni i díky kvalitním zahraničním hráčům. Pokud bych byl ve stabilním, finančně zajištěném klubu, byla by to dobrá štace.

Sledujete dění ve Spartě?

Samozřejmě a moc ji přeji, aby se stabilizovala, nakopla a šla zase správnou cestou.

Reklama

Související témata: