Hlavní obsah

Messi, nebo Ronaldo? Klopp prozradil, koho by chtěl do týmu

Praha

Veleúspěšný fotbalový trenér Jürgen Klopp dostal v nedávném rozhovoru pro YouTube kanál Freekickerz dotaz, jestli by chtěl do svého týmu raději Lionela Messiho, nebo Cristiana Ronalda. Dvaapadesátiletý německý kouč zvolil diplomatickou odpověď, přednost by ale dostal barcelonský špílmachr. A důvod je vcelku prostý.

Foto: Sport.cz

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp

Článek

Je lepší Messi, nebo Ronaldo? To je otázka, která od počátku vzájemné rivality obou fotbalistů rozděluje fanouškovskou veřejnost. Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp má jasno. Dává přednost argentinskému kouzelníkovi.

Ronaldo podle něj ale nemá daleko k naprosto dokonalému fotbalistovi. Klopp vzdal hold oběma hráčům za jejich neuvěřitelnou dominanci, proto nezapomněl zmínit, že si obě hvězdy mezi sebe rozdělily jedenáct z posledních dvanácti ocenění Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa.

„Vybral bych si Messiho, Ronalda ale obdivuji, jak už jsem v minulosti řekl několikrát," nechal se slyšet Klopp. „Už jsme hráli proti oběma a oba je téměř nemožné ubránit. Messi má ale od narození mnohem menší fyzickou zdatnost," porovnal oba fotbalisty vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem.

„Kdybys měl sám sebe namalovat jako dokonalého hráče, vypadal bys jako Ronaldo. Měl bys výšku tak akorát, abys mohl skákat vysoko a zároveň rychle běhat. Ještě když k tomu připočtete Ronaldův celkový přístup, je absolutně dokonalý, nemůže být větší profesionál, než je on," velebil známý kouč hvězdu Juventusu.

„Na druhé straně je Messi, který všechno dělá s neuvěřitelnou lehkostí. Možná právě proto ho jako hráče mám o něco víc rád. Je opravdu těžké mezi nimi vybírat. Oba zanechali na dlouhou dobu nesmazatelnou stopu ve světovém fotbale," dodal stuttgartský rodák.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice