Hlavní obsah

Zlatý míč si počtvrté převzal Čech, své ceny mají i Dřížďal a kouč Jarolím

PRAHA

Zraněný fotbalový brankář Petr Čech si odskočil do Prahy, aby si počtvrté v řadě převzal cenu za vítězství v anketě Zlatý míč ČR za uplynulou sezónu. Ocenění novinářů si v pondělí v areálu České televize převzal i kouč Slavie Karel Jarolím za Trenéra roku, cenu Objev sezóny si potom z Kavčích hor odnesl jeho svěřenec František Dřížďal.

Článek

Reprezentační gólman Čech se měl podle harmonogramu kvalifikace MS v pondělí hlásit na Strahově na srazu národního týmu. Vinou zranění pravého lýtkového svalu, který si přivodil v utkání Premier League proti Blackburnu, ovšem v pondělí zavítal do Prahy z jiného důvodu. Počtvrté za sebou si totiž přijel převzít cenu Zlatý míč za anketu, kterou tradičně vyhodnocuje Klub sportovních novinářů.

„Loňská sezóna byla opravdu těžká. Příliš důvodu k radosti jsem v ní neměl, tato trofej pohled na ni alespoň trochu mění,“ narážel brankář Chelsea na smolný finálový zápas Ligy mistrů proti Manchesteru United a nepovedený turnaj mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku. Nyní česká brankářská jednička musí vinou zranění oželet kvalifikační utkání proti San Marinu.

Čech bude fit během pár dní

„Samozřejmě tam musíme jet pro tři body. Asi také ale nemůžeme očekávat, že zápas skončí naší výhrou 7:0. Je mi líto, že toto utkání neuvidím, protože ho nevysílá žádná česká televize,“ řekl Čech. A jak dlouho bude brankář Blues mimo hru? „Přesná diagnóza určena ani nebyla, já ale doufám, že si léčba nevyžádá delší dobu jak pár dní,“ dodal.

Trofej pro Trenéra roku si poprvé odnesl slávistický kouč Karel Jarolím, jemuž k tomuto ocenění pomohl hlavně zisk titulu a premiérový postup Slavie do Ligy mistrů. „Nejsem velkým příznivcem těchto anket, nemyslím si, že je to zcela objektivní, neboť se tyto úspěchy nedají přesně měřit. Na druhou stranu mě takovéto ocenění samozřejmě těší,“ přiznal kormidelník sešívaných Jarolím.

Netradičně skončilo vyhodnocení ankety Objev sezóny. Nevyhrála ji, jak je zvykem, žádná vycházejí hvězda, ale obránce pražské Slavie František Dřížďal, který v srpnu oslavil třicetiny. „Vůbec jsem nevěděl o tom, že jsem nějakou anketu vyhrál. Začali mi volat kamarádi, že jsem údajně Objev sezóny, tak jsem se na to musel hned na internetu podívat taky,“ prozradil zadák mistrovského celku.

Nikdy není pozdě

„Je to pro mě překvapení. Není zvykem, aby tuto cenu dostal hráč ve třiceti letech. Těší mě to o to víc, když jsem nyní prošel těžkým zraněním,“ připomněl Dřížďal přetrženou achilovku, která ho více jak na půl roku vyřadila ze hry. „Jsem rád, že si mě vůbec někdo všiml,“ dodal šťastný slávista.

„Franta je živý důkaz toho, že nikdy není pozdě. Myslím si, že se mu o tom asi ani nezdálo. Poté, co ho provázelo při příchodu k nám, si myslím, že si to nyní musí patřičně užívat. I nyní, kdy se vrací po zranění je vidět, co všechno tomu dává,“ váží si přístupu svého svěřence trenér Jarolím.

Reklama