Hlavní obsah

Brückner po prohře s Tureckem hází vinu na obranu, o odchodu nemluvil

PRAHA

Další hořké selhání musel ve středu večer skousnout český trenér na lavičce rakouské reprezentace Karel Brückner, jehož svěřenci doma prohráli s Tureckem 2:4. Bývalý kouč našeho národního týmu uznal sílu soupeře, přesto byl jeho tým údajně téměř poločas lepším mužstvem. „Svými chybami jsme Turkům hodně pomohli. V defenzivě se musíme zlepšit,“ naznačil Brückner další setrvání u rakouské reprezentace.

Článek

Rakousko šlo ve Vídni do vedení zásluhou Hölzla, ještě do poločasu ovšem Turci otočili skóre ve svůj prospěch. Když Salin Tuncay přidal po změně stran třetí gól svého týmu, zdálo se být rozhodnuto. Proti byl ovšem znovu Hölzl, jenž technickou střelou parádně překonal tureckého gólmana v 53. minutě. Že si výhru hosté nebudou chtít nechat vzít, rozhodl vzápětí svým hattrickem Salin.

„Problémy nám nastaly poté, co jsme čtyřicet minut hráli velice dobře a byli jsme lepším týmem než náš protivník. Pak ale naše obrana nepracovala dobře a začali jsme kupit jednu chybu za druhou. Po pauze se ale soupeř rozjel na plné obrátky a na konci utkání slavil zaslouženou výhru. Svými chybami jsme ovšem Turkům hodně pomohli. V defenzivě se musíme zlepšit,“ řekl po prohře trenér Brückner, čímž dal jasně najevo, že o svém odchodu z lavičky národního týmu našeho jižního souseda rozhodně neuvažuje.

I když se rakouská média zamýšlejí nad rezignací trenéra Brücknera už hodně dlouho, podle ankety zpravodajského serveru oe24.at je zjevně veřejnost nevyhraněna, neboť hlasujících s názorem, aby český kouč lavičku Rakouska opustil, je 50,3 procent, zatímco pro jeho setrvání bylo ve čtvrtek před polednem 49,7 procent hlasujících.

Slovinci rovněž lamentovali nad obranou

Reakce slovinského tisku na domácí porážku své reprezentace od Bosny a Hercegoviny 3:4 by se dala shrnout do jedné věty. „Skvělý útok, otřesná obrana“. Toho si byl po utkání v Mariboru vědom i sám trenér českého soupeře v kvalifikační skupině Matjaž Kek. „Nemůžu a nesmím být spokojený s tímto představením, i když na něm bylo hodně dobrého,“ uvědomoval si po prohře slovinský kouč.

„Nikdy si nemůžeme dovolit přistoupit k utkání tak ležérně jako tentokrát. Navíc bychom neměli prohrávat před vlastním publikem,“ nechal se slyšet trenér Kek. „Nejvíce to skřípalo v obraně, Bosancům jsme otevírali příliš mnoho prostoru, to se prostě nemůže stávat. Výsledkem této prohry bude, že nebudou za reprezentaci nastupovat hráči, kteří ve svých klubech pravidelně nehrají. Problémy některých byly více než patrné,“ dodal.

Weiss po výhře nad Lichtenštejnskem spokojený

Vedle Poláku, kteří vyhráli 3:2 v Irsku, se o povinnou výhru postarali v Žilině také Slováci, kteří se proti Lichtenštejnsku herně trápili, přesto nakonec slavili výhru 4:0. „Vítězství mě těší, i když výkon z naší strany mohl být lepší,“ věděl sám po utkání trenér vedoucího týmu „české“ kvalifikační skupiny Vladimír Weiss. „Čekal jsem z naší strany lepší hru. Bylo k vidění hodně nepřesností a chyběl pohyb bez balónu,“ dodal.

Reklama

Související témata: