Hlavní obsah

Jsi zákeřný a velkohubý hráč, vyslechl si po debaklu s Brazílií Ronaldo

Milan VlčekSport.cz

Nejenže musel aspirant na nejlepšího fotbalistu roku podle ankety FIFA Portugalec Cristiano Ronaldo skousnout ve čtvrtek potupný debakl 2:6 v přípravě od Brazílie, navíc si po zápase vyslechl od jednoho ze svých soupeřů nevybíravou poznámku. „Ronaldo je záludný a velkohubý fotbalista,“ nebál se osočit hvězdu Manchesteru United Brazilec Marcelo.

Článek

„Je to zákeřný hráč, a kdyby se mi v jednom souboji s ním nepodařilo uhnout mu z cesty, zlomil by mi nohu,“ řekla po zápase natvrdo brazilská hvězda Tiago Silva na serveru Setanta Sports. „Dovolil si tvrdit, že se mě ani nedotkl, ale to jen proto, že jsem se mu vyhnul. Potom si uvědomil, co udělal a omlouval se mi, ale já jsem jeho omluvu nepřijal,“ přiznal Silva. „Zápas mu nevyšel, protože jsme ho z trávníku sfoukli jako svíčku,“ rýpnul si ještě Brazilec.

Nevěděl, která bije

Spoluhráč Tiaga Silvy Marcelo měl na adresu portugalského ofenzivního hráče ještě nevybíravější hodnocení. „Ronaldo nevěděl, která bije a měl jenom plnou pusu řečí. Loktem mě odstavil od míče a ještě se rozčiloval,“ nechápal Ronaldovo počínání na trávníku Marcelo.

O to víc se po debaklu musel cítit Ronaldo poníženě, když před utkání brazilskému listu O Estado de Sao Paulo tvrdil, že by měl v anketě FIFA o nejlepšího hráče světa obsadit první, druhé i třetí místo.

„Věřím, že jsem udělal všechno pro to, abych cenu získal. Nechci se spokojit jen s tímto, chci vyhrát všechno, co je možné,“ nechal se slyšet Ronaldo, jenž v uplynulé sezóně pomohl Manchesteru United se 43 vstřelenými góly k titulu v Premier League a Lize mistrů.

Kaká Ronalda zastínil

„Jsem první, druhý a třetí nejlepší hráč světa,“ přidal v dobrém rozmaru před čtvrtečním utkáním v Brazílii Cristiano Ronaldo. „Jsou tu ale i další dobří kandidáti. Jako například Fernando Torres, Lionel Messi a Kaká,“ dodal.

To ovšem Ronaldo ještě nevěděl, že jej právě brazilský ekvilibrista Kaká ve vzájemném přátelském zápase úplně zastíní. Narozdíl od portugalského špílmachra to byl totiž záložník AC Milán, který svůj národní tým ustavičně zásoboval jednou přihrávkou za druhou.

Reklama

Související témata: