Hlavní obsah

Bývalý předseda podle soudu fanoušky na hráče Sportingu neposlal

Násilný útok fanoušků na fotbalisty Sportingu Lisabon před dvěma lety nezinscenoval podle soudu tehdejší předseda klubu Bruno de Carvalho. Soudce ho dnes zprostil obvinění ve skandálu, který v květnu 2018 otřásl portugalským fotbalem. Ze 44 obviněných útočníků bylo devět odsouzeno k pěti letům ve vězení.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Bruno de Carvalho byl veškerých obviněních zproštěn

Článek

Před dvěma lety skupina maskovaných mužů vyzbrojených tyčemi a řemeny napadla hráče a realizační tým v kabině po tréninku kvůli tomu, že nevybojovali místo v Lize mistrů. V domácí soutěži Sporting, jeden z nejslavnějších portugalských celků, tehdy skončil až třetí. Při útoku bylo několik hráčů zraněno a brzy nato z klubu odešlo.

De Carvalho tehdy na sociálních sítích často hráče kritizoval a po útoku byl odvolán, ale popíral, že by na ně ozbrojenou skupinu poslal. Soud mu dnes dal za pravdu. "Jsem nevinný. Měli mi důvěřovat," řekl novinářům po odchodu ze soudní síně.

"Sportingu jsem obětoval vše, mnohokrát jsem mu dal přednost před rodinou. Nikdo by si nezasloužil projít tím, čím jsem musel já," dodal.

Obviněno bylo 44 osob. Devět si odsedí pět let za mřížemi, 29 dostalo na stejně dlouhou dobu podmíněné tresty. Zbytek vyvázl s pokutou.

Reklama

Související témata: