Hlavní obsah

Slávisté i přes únavu po náročném programu skončili v hale pátí

PRAHA

Páté místo z osmi účastníků, to je výsledek snažení fotbalistů Slavie Praha na halovém turnaji Fortuna Víkend šampiónů, jenž se hrál o víkendu v pražské O2 aréně. Slávisté si po nevydařeném sobotním vystoupení, kdy nepostoupili ze skupiny, zlepšili náladu v neděli. V souboji o páté místo porazili po penaltovém rozstřelu bratislavský Slovan 3:2.

Článek

Přitom to dlouho vypadalo, že spokojenější budou hrací plochu opouštět hráči slovenského týmu, ale v závěru zápasu vyrovnal Belaid a poslal oba týmy k pokutovým kopům. Slávisté se ani jednou nemýlili a obsadili pátou příčku.

Mezi úspěšnými střelci na straně červenobílých byl i Marek Jarolím, jenž tak spolu s ostatními členy týmu bude odjíždět do Špindlerova Mlýna s o trochu lepší náladou. „Jsme rádi, že jsme to zvládli i přes únavu po náročném programu,“ nechal se slyšet Jarolím.

„Už to bylo hodně o vůli a únava byla znát. Nyní nás čeká kondiční soustředění v Krkonoších, kde bude jiná zátěž. Budeme jezdit na běžkách a také šlapat při spinningu,“ pokračoval Jarolím, který  je na podobnou zátěž již zvyklý. „Je to tak každého půl roku,“ dodal a posteskl si nad inkasovanou brankou patnáct vteřin před koncem v sobotním zápase proti Liberci.

Zápasy provázela skvělá kulisa

„Zápas o páté místo byl hodně vyrovnaný a rozhodovaly maličkosti. Musím říci, že jsme si na turnaji dobře zahráli. Mrzí nás, že jsme nedokázali porazit Bohemku v přímém souboji o semifinále,“ poznamenal útočník Milan Ivana k nevydařenému duelu proti druholigovému celku.

Oba hráči si pochvalovali vynikající diváckou atmosféru během dvou hracích dní. „Především náš sobotní zápas proti Bohemce jsem si hodně užil,“ pochválil fanoušky Ivana. „Byli vynikající,“ dodal Jarolím.

Reklama

Související témata: