Hlavní obsah

Nenasytný Ronaldo: Tahle trofej mi nestačí, chci jich víc

CURYCH/PRAHA

Sotva portugalský fotbalový kouzelník Cristiano Ronaldo převzal v pondělí cenu pro nejlepšího fotbalistu světa za rok 2008 v anketě FIFA, nezapřel své sebevědomí a prohlásil, že chce být stejně úspěšný i v probíhajícím roce 2009. „Očekávám, že to bude v této sezóně stejné,“ řekl na rovinu pro FIFA.com slavný fotbalista.

Článek

Portugalský ofenzivní hráč získal v anketě, v níž hlasují trenéři a kapitáni národních týmů, celkem 935 hlasů. Předčil tak o 257 hlasů druhého Argentice Lionela Messiho z Barcelony, třetí příčku pak obsadil s 203 hlasy španělský mistr Evropy Fernando Torres.

Poté, co si Ronaldo přišel v curyšské opeře pro ocenění, neskrýval ze svého umístění nadšení. „Cítím se skvěle. Je to pro mě fantastický moment,“ řekl čerstvý držitel cenné trofeje. „Jsem opravdu šťastný. Je úžasné získat tuto cenu za to, co jsem v předešlém roce dokázal,“ dodal střelec světového formátu, jenž v uplynulé sezóně pomohl Manchestru United k titulu v lize i Lize mistrů, a v dresu anglických šampiónu se radoval celkem již ze 102 vstřelených branek.

Nejlepší střelec Rudých ďáblů v minulé sezóně se ovšem nenechal unést nostalgií a sebevědomě se vyjádřil ve smyslu, že by si napříště nejen pro toto ocenění rád přišel znovu. „Očekávám, že to bude v této sezóně stejné. Chci předvádět skvělé výkony, vyhrávat kolektivní i individuální ocenění, tak jako se mi to povedlo v sezóně uplynulé,“ objasnil svůj záměr portugalský mág.

Nejvíc si cení titulu z Ligy mistrů 

Ronaldo, jemuž jeho skvělé výkony v loňské sezóně přinesly také vítězství v anketě novinářů Zlatý míč, prvenství v hlasování hráčské unie FIFPro a magazínu World Soccer, se přeci jen vyznal z toho, jaký moment na něj ze všech dosažených úspěchů zanechal největší dojem.

„Rozhodně to byl okamžik, kdy jsme s Manchesterem vyhráli Ligu mistrů. Nebyl to skvělý moment jen pro mě, ale také pro mé spoluhráče a trenéra. Dosáhnout tohoto úspěchu bylo něco neskutečného a já doufám, že se nám to podaří zopakovat,“ dodal na závěr Ronaldo.

Reklama

Související témata: