Hlavní obsah

Šestnáct fotbalistů Vasco da Gama se nakazilo koronavirem

Testy v brazilském klubu Vasco da Gama z Ria de Janeiro odhalily u šestnácti fotbalistů pozitivní výsledek na covid-19. Ode pondělí se přitom týmy ze státu Rio de Janeiro smějí po dvouměsíční přestávce vrátit k tréninku.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Testy v brazilském klubu Vasco da Gama z Ria de Janeiro odhalily u šestnácti fotbalistů pozitivní výsledek na covid-19. (ilustrační foto)

Článek

Šestnáct nakažených z celkově 43 testovaných hráčů musí do izolace. Klub uvedl, že další tři fotbalisté se už z nemoci zotavili.

"Podnikáme nutná opatření a odhalujeme nákazu u našich hráčů, jak nejrychleji to jde. Díky tomu zabráníme šíření viru," řekli představitelé týmu Vasco da Gama.

Fotbalisté ve státu Rio de Janeiro smějí ode dneška absolvovat fyzické testy a začít s individuální přípravou, kontaktní trénink ještě povolen není. O návratu k plnému tréninku zatím nerozhodli ani v dalších brazilských státech.

V největší jihoamerické zemi se dosud objevilo 514.849 případů nákazy koronavirem. S nemocí zemřelo 29.314 lidí, což je čtvrtý nejvyšší počet na světě po USA, Británii a Itálii.

Reklama

Související témata: