Hlavní obsah

Nejlepším klubovým trenérem roku je po devíti letech Ferguson

BONN

Sir Alex Ferguson vyhrál 13. ročník ankety Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) o nejlepšího klubového trenéra roku 2008. Fotbalisté Manchesteru United pod vedením sedmašedesátiletého skotského kouče vloni vyhráli anglickou ligu, Ligu mistrů i mistrovství světa klubů.

Článek

Ferguson vyhrál anketu i před devíti lety, tedy rovněž za rok, kdy jeho tým triumfoval v Lize mistrů. Loni byl v hlasování odborníků z 85 zemí druhý za Carlem Ancelottim z AC Milán.

S velkým bodovým odstupem skončil na druhém místě nizozemský trenér Dick Advocaat, jenž získal se Zenitem Petrohrad Pohár UEFA a Superpohár. Třetí byl Argentinec Edgardo Bauza z ekvádorského celku LDU Quito, který po nečekaném triumfu v Poháru osvoboditelů postoupil do finále MS klubů.

Nejlepší klubový trenér roku 2008:
1. Ferguson (Manchester United) 264, 2. Advocaat (Zenit Petrohrad) 144, 3. Bauza (LDU Quito) 64, 4. Wenger (FC Arsenal) 61, 5. Benítez (FC Liverpool) 60, 6. Ischia (Boca Juniors) 28, 7. Mancini (Inter Milán) 27, 8. Grant (FC Chelsea) 19, 9. Silva (Al Ahlí) 18, 10. Rijkaard (FC Barcelona) 17.

Reklama