Hlavní obsah

Valná hromada FAČR se přesouvá, výkonný výbor ji odložil na podzim

Aktualizováno

Žádný termín není v dnešní době jistý. Výkonný výbor FAČR rozhodl na svém úterním zasedání o odložení konání valné hromady na podzim letošního roku. Podle stanov byla řádně svolána do Olomouce na čtvrtek 18. června. Vzhledem k přetrvávajícím opatřením spojeným s pandemií koronaviru však nelze takto logisticky a personálně náročnou akci v daném místě a termínu uskutečnit.

Martin Malík o odložení Valné hromady FAČRVideo: FAČR

 
Článek

Čekali, zda půjde valnou hromadu v původním termínu uskutečnit. Nakonec ji však musí fotbalová generalita přesunout na podzim.

„Důvodem je poslední vládní rozhodnutí v oblasti veřejných akcí, které i nadále obsahuje povinnost dodržovat povinné rozestupy dva metry. Ty bohužel nejsme při vší snaze schopni v rámci avizované adresy v NH hotelu Olomouc dodržet," vysvětluje Martin Malík, předseda FAČR.

"Nemůžeme ani vyčkávat na další rozvolňování pravidel stanovených vládou, neboť včera zveřejněná pravidla účinná od 8. června stále počítají s rozestupem dvou metrů mezi účastníky akce," dodává Malík.

Nestihli by změnit pozvánky

Podle stanov se valná hromada měla uskutečnit do 30. června. Výkonný výbor se tedy rozhodl využít svého práva na její přesunutí.

Jan Pauly vysvětluje, proč bude Valná hromada FAČR až na podzimVideo: FAČR

„V úvahu v tuto chvíli nepřichází ani změna místa konání. Ačkoliv bychom mohli najít místo s dostatečnou kapacitou, kde by šlo dodržet patřičné rozestupy, museli bychom v takovém případě zase změnit pozvánku. To lze ale řádně činit podle Stanov FAČR pouze osm týdnů před dnem konání samotné valné hromady," poukazuje generální sekretář Jan Pauly.

Asociace má aktuálně připraveny čtyři náhradní termíny v srpnu, září a říjnu tohoto roku a o konkrétním datu rozhodne na základě aktuální situace spojené s rozvolňováním vládních opatření. Místo letošní valné hromady zůstane stejné, tedy NH hotel v Olomouci.

Reklama

Související témata: