Hlavní obsah

Briatore je pro zavedení platového stropu ve fotbale

Zavedení platových stropů ve fotbale má dalšího příznivce. Pro omezení příjmů hráčů je spolumajitel druholigového anglického celku Queens Park Rangers a šéf stáje formule 1 Flavio Briatore.

Foto: F1MOTOR

Italský multimilionář Flavio Briatore

Článek

"Kdybyste Michaela Schumachera (sedminásobný mistr světa, který už ukončil kariéru) posadili do formule Minardi, bylo by to k ničemu. Stejně tak by bylo k ničemu, pokud by koupili Kaká do Manchesteru City," reagoval Briatore na neúspěšnou nabídku anglického klubu, který chtěl hráč koupit z AC Milán za rekordních 100 miliónů liber (přes tři miliardy korun).

"Když přišel do Manchesteru City Robinho, vypadalo to, jako by vyřešili všechny problémy. Místo toho jsou na sestup," připomněl letní transfer, kdy brazilský útočník přišel z Realu Madrid za 42 miliónů eur a stal se nejdražší posilou v historii britského fotbalu

"Nabídka City byla naprosto šílená. Na stadióny chodí lidé, kteří vydělají 14 000 liber za rok. Když dáte jednomu hráči hodně peněz, je to nemorální," řekl agentuře Reuters osmapadesátiletý Briatore. "Myslím, že fotbal by měl zavést platový strop. Bez nich se nikam nepohneme," prohlásil.

"Když jsem přišel poprvé do Queens Parku, parkoviště hráčů vypadalo jako nejlepší autosalon v Londýně. Samé porsche, ferrari a přitom normální lidé horko těžko zaplatí hypotéku. Myslím, že sportovci by měl jít lidem příkladem," prohlásil známý požitkář.

Pro zavedení platových stropů ve fotbale se už mimo jiné vyslovil šéf UEFA Michel Platini či bohatý majitel Fulhamu Mohamed Al Fayed.

Reklama

Související témata: