Hlavní obsah

Coe bude pomáhat Anglii s kandidaturou na fotbalové MS

LONDÝN

Bývalý slavný atlet Sebastian Coe bude pomáhat Angličanům s kandidaturou na pořádání fotbalového mistrovství světa v roce 2018 nebo 2022. Dvojnásobný olympijský vítěz v běhu na 1500 metrů a lídr úspěšné kandidatury Londýna na olympijské hry 2012 se kvůli funkci ve společnosti, která kandidaturu na MS připravuje, vzdal pozice předsedy etické komise mezinárodní fotbalové organizace FIFA.

Článek

Coe byl v čele etické komise od jejího založení v září 2006. Komise se však mimo jiné zabývá určováním pravidel pro boj o pořádání MS, takže se dvaapadesátiletý Brit musel vyhnout střetu zájmů a místo postu ve vedení světového fotbalu zvolil funkci na domácí scéně.

"Jsem vášnivým fanouškem fotbalu, takže mi bude potěšením stát po boku dalších lidí a fotbalových osobností a podpořit zemi při kandidatuře na tuto akci," řekl příznivec londýnské Chelsea internetovým stránkám anglické Fotbalové asociace.

Jeho nová funkce nebude mít výkonný charakter, takže zůstane předsedou organizačního výboru londýnské olympiády a bude pokračovat i v roli viceprezidenta mezinárodní atletické federace IAAF.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín