Hlavní obsah

Ronaldo nabídl pomocnou ruku frustrovanému Adrianovi

SAO PAULO

Hvězdný fotbalista Ronaldo nabídl pomocnou ruku svému krajanovi Adrianovi, s nímž vytvořil útočnou dvojici v brazilské reprezentaci na mistrovství světa v Německu 2006. Sedmadvacetiletý Adriano ve čtvrtek oznámil, že si dává od fotbalu pauzu a není jisté, zda se na trávníky ještě vrátí.

Článek

"Je to pro něj těžké období. Udělám vše pro to, abych mu pomohl, ale v soukromí - jen já a on. Rozhodně nebudu další z těch lidí, kteří ho odsuzují," řekl nejlepší střelec historie mistrovství světa Ronaldo v pátek po tréninku svého klubu Corinthians.

Adriano minulý týden zmizel na několik dnů po kvalifikačním duelu proti Peru a rozvířil spekulace o svém psychickém stavu. Ve čtvrtek na tiskové konferenci prohlásil, že je nešťastný ve svém působišti Interu Milán a do Itálie se minimálně v nejbližší době nehodlá vracet. Zároveň popřel spekulace médií, že je nemocný nebo závislý na alkoholu či drogách.

"Nikdo neví, co se ve skutečnosti děje," řekl Ronaldo, jenž sám v minulosti za Inter hrával a později působil i v konkurenčním AC Milán. "Jsem jeho dobrý přítel a pozorně sleduju všechno, co se děje," dodal kanonýr.

Trojnásobný nejlepší fotbalista světa a dvojnásobný světový šampión má pochopení pro tlak, jemuž je jeho mladší kolega vystaven. Sám Ronaldo musel dlouhodobě čelit spekulacím tisku nejen o své fyzické kondici, ale i problémům v osobním životě. "Hvězdy mají stále méně a méně respektu," uvedl dvaatřicetiletý hráč s přezdívkou "O Fenomeno".

Reklama

Související témata: