Hlavní obsah

Fotbalový trenér Ivan Hašek získal titul v Emirátech

DUBAJ

Český fotbalový trenér Ivan Hašek dovedl dubajský klub Al Ahlí k titulu mistra Spojených arabských emirátů. Ligový triumf jeho týmu zároveň zajistil účast na prosincovém mistrovství světa klubů v Abú Zabí. V posledním 22. kole soutěže Haškovi svěřenci vyhráli 3:1 nad Al Ahlí Šabab a udrželi jednobodový náskok před Al Džazírou.

Článek

Hašek ještě neví, kdy se vrátí do vlasti a do té doby se nehodlá vyjadřovat k případné kandidatuře na předsedu Českomoravského fotbalového svazu.

Pětačtyřicetiletý český internacionál získal s týmem rekordních 55 bodů, což je nejvíce v historii tamní Premier League. "Právě se tu hodně slaví, na stadiónu je televizní studio, kam postupně chodí všichni členové týmu," popsal oslavy v rozhovoru pro ČTK Hašek.

Kandidaturu na post šéfa fotbalového svazu zatím neoznámil, jeho vyjádření se dá očekávat v nejbližších dnech po návratu domů. "Teď na to zatím nemám myšlenky, do poslední chvíle jsem se musel soustředit na boj o titul," řekl Hašek.

Jeho tým v neděli vedl rychle 2:0, ale pak inkasoval a až branka na 3:1 v poslední minutě prvního poločasu mužstvo uklidnila. "V druhém poločase už jsme hru kontrolovali a soupeři nedovolili, aby nám oslavy zkomplikoval," uvedl kouč, který jako trenér získal titul už ve druhé zemi. V letech 1999-2001 dovedl dvakrát po sobě k vítězství v české lize Spartu Praha, s níž získal několik titulů už během hráčské kariéry.

Reklama