Hlavní obsah

Ondráškův Dallas přijde kvůli koronaviru o turnaj MLS na Floridě

Orlando

Fotbalisté Dallasu s českým útočníkem Zdeňkem Ondráškem do turnaje MLS na Floridě kvůli vysokému počtu nakažených hráčů koronavirem nezasáhnou. Dallas měl už před příjezdem do Orlanda v týmu tři pozitivní případy, testy v dějišti pak odhalily dalších deset infikovaných fotbalistů a jednoho trenéra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Zdeněk Ondrášek.

Článek

Dallas měl podle původních plánů rozehrát turnaj ve čtvrtek s Vancouverem. Při první vlně povinných kontrol po příjezdu se ale v mužstvu objevilo šest nakažených hráčů, celý klub musel do karantény a duel byl odložen. Po dalším kole kontrol se počet případů ještě zvýšil.

"Rozhodnutí o tom, že se nezúčastní turnaje, je v nejlepším zájmu všech - hráčů Dallasu i dalších 25 týmů. Umožní nám dál dbát o zdraví a bezpečí fotbalistů a zároveň pokračovat v našem plánu," uvedl pro agenturu AP k vyřazení Dallasu komisionář MLS Don Garber.

V uzavřených hotelech v Disney Worldu na Floridě se dosud testům na koronavirus podrobilo 557 hráčů. Třináct výsledků bylo pozitivních, vedle desítky fotbalistů Dallasu se nákaza objevila i u dvou hráčů Nashvillu a jednoho z Columbusu.

Týmy zahájily přesun na Floridu, kde se soutěž po čtyřměsíční přestávce znovu rozběhne, před dvěma týdny. Celkem se v Orlandu mělo bez diváků odehrát 54 zápasů, program zahájí 8. července duel domácího Orlanda City s Interem Miami.

Nakažené fotbalisty má i Nashville, MLS mu odložila první zápas

Vedení severoamerické fotbalové ligy MLS odložilo kvůli koronavirové nákaze v týmu úvodní zápas Nashvillu na turnaji na Floridě. Pozitivní test na covid-19 mělo pět hráčů Nashvillu, kterému tak hrozí podobný osud jako Dallasu. Mužstvo s českým útočníkem Zdeňkem Ondráškem kvůli vysokému počtu nakažených hráčů v Orlandu do hry nezasáhne.

Fotbalisté Nashvillu přicestovali na Floridu v pátek, ve středu měli měsíční turnaj rozehrát zápasem proti Chicagu Fire. Dva hráči se však dozvěděli o pozitivním výsledku testu o víkendu a tři další v pondělí. Čtyři navíc měli nejednoznačné hodnoty.

"Podle výsledků dalšího testování rozhodneme o účasti Nashville SC v turnaji," uvedlo vedení ligy.

Dallas měl už před příjezdem do Orlanda v týmu tři pozitivní případy. Testy v dějišti pak odhalily dalších deset infikovaných fotbalistů a jednoho trenéra.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň