Hlavní obsah

Arsenal i se Štajnerem skončil v karanténě

Českmá Lípa

Fotbalisté Arsenalu Česká Lípa i s bývalým reprezentantem Jiřím Štajnerem skončili v preventivní karanténě. Divizní tým se uchýlil do izolace kvůli sobotnímu přípravnému utkání s týmem Bohemians U-19, v jehož týmu následně testy odhalily několik případů nemoci covid-19.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Štajner na archivním snímku.

Článek

„Tři hráči Bohemky byli pozitivní, takže nám mančaft hodili do karantény. Jsme z toho špatní,“ potvrdil narušení přípravy na novou sezonu manažer českolipského týmu Josef Košta.

Českolipský tým ve čtvrtek v Liberci čekají testy na covid-19, které se budou opakovat i za týden.

„V pátek budeme vědět, jestli bude někdo pozitivní. Věříme však, že nikdo. Čtrnáct dnů jsme však bez tréninku, museli jsme odvolat i následující přípravné zápasy,“ lituje Košta. Zrušeno muselo být hned další přátelské utkání s německým Neugersdorfem, které se mělo hrát tuto sobotu.

„Když se nad tím zamyslím, nevím, zda má vůbec cenu budovat mančaft, protože co se teď stalo nám na Bohemce, se může stát každému i během soutěže,“ neskrývá obavy Košta. Divizní soutěže v Čechách by měly startovat 22. srpna.

Mladí fotbalisté hned z několika pražských klubů se měli nakazit 11. července na párty v jednom z pražských klubů, po které hygienici evidují celkem 65 nakažených koronavirem. „Této akce se účastnily osoby, které měly vzájemné kontakty. Byli to různí sportovci z různých sportovních klubů,“ potvrdila České televizi ředitelka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová.

Reklama

Související témata: