Hlavní obsah

Drogba kandiduje na šéfa fotbalu v Pobřeží slonoviny, vítaly ho davy fanoušků

Bývalý fotbalista Chelsea Didier Drogba se oficiálně připojil ke kandidátům na předsedu Fotbalové federace Pobřeží slonoviny (FIF). U sídla organizace ve městě Abidžan ho nadšeně vítaly davy fotbalových fanoušků. Na to, jak probíhal podpis dokumentů ztvrzující kandidaturu dvaačtyřicetileté bývalé hvězdy světového fotbalu, se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Drogba se oficiálně připojil ke kandidátům na šéfa fotbalu v Pobřeží slonoviny.Video: sntv

 
Článek

Drogba potřeboval podporu alespoň jedné z pěti zájmových skupin, která je ke kandidatuře potřeba. Získat se mu jí nakonec podařilo. Volby se uskuteční v září.

Přestože Drogbu v sobotu u sídla federace nadšeně vyvolávali fotbaloví fanoušci, účastník tří světových šampionátů, čtyřnásobný mistr anglické ligy a vítěz Ligy mistrů favoritem voleb není.

Dvojnásobný držitel ocenění Africký hráč roku bude o post šéfa tamního fotbalu bojovat s dosavadním místopředsedou Idrissem Diallem, kterého do voleb vyslala Asociace fotbalistů Pobřeží slonoviny (AFI). Ten je považován za velkého favorita.

Drogba do boje o předsednický post vstupuje s odhodláním. „Fotbal je sport pro každého, spojuje lidi, fotbal nás sjednocuje. Dnes jsme to mohli vidět u všech těch lidí před budovou federace," řekl Drogba místním médiím.

„Není tajemstvím, že náš fotbal je na tom špatně. Úkolem mého týmu je znovuzrození fotbalu v Pobřeží slonoviny," dodal autor 65 reprezentačních gólů.

Reklama