Hlavní obsah

Skotské fotbalové lize hrozí kvůli prohřešku hráče zastavení

Praha

Skotská vláda pohrozila zastavením první fotbalové ligy poté, co se mezi hráči objevil další případ porušení koronavirových pravidel. Za mistrovský Celtic Glasgow nastoupil v nedělním duelu proti Kilmarnocku (1:1) belgický obránce Boli Bolingoli, jenž byl předtím tajně ve Španělsku a neuchýlil se po návratu do karantény.

Foto: Profimedia.cz

Belgický obránce Boli Bolingoli

Článek

Pětadvacetiletý Bolingoli se za chybu omluvil a Celtic ho veřejně za jeho chování odsoudil. Mezitím se událostí začala zabývat skotská vláda, jež může rozhodnout o zastavení soutěže krátce po jejím startu.

Nakonec liga vyvázla s posledním varováním a odloženy byly jen zápasy Celticu a dalšího provinilého klubu Aberdeenu naplánované na tento týden. Celtic měl hrát ve středu na hřišti St. Mirrenu, Aberdeen se měl střetnout s Hamiltonem a v sobotu pak kluby čekal vzájemný duel.

"Je mi líto, že někteří fotbalisté podle všeho nejsou schopni dostát svým povinnostem. Považujte dnešek za žlutou kartu. Příště už to bude červená," použila skotská premiérka Nicola Sturgeonová fotbalovou terminologii, když nařídila odložení zápasů.

Skotská vláda nebude mít na vybranou

Ještě předtím varovala ligu skotská vláda v tiskovém prohlášení. "Pokud se ukáže, že došlo k dalšímu vážnému incidentu ve skotském fotbale, během nějž byla porušena pravidla a ohroženo veřejné zdraví, pak nebude mít skotská vláda příliš na vybranou a bude muset zvážit, zda by před dalším pokračováním ligy nebyla vhodná pauza," uvedla.

Nová sezona skotské ligy se začátkem srpna rozběhla jako jedna z prvních v Evropě. Odehrána jsou nekompletní dvě kola. Minulý týden musel být odložen zápas Aberdeenu na hřišti St. Johnstone poté, co byli dva hráči hostujícího celku pozitivně testováni na covid-19 a dalších šest šlo do izolace. Hráči se nakazili při návštěvě baru, jež odporuje vládním pokynům, které se kluby zavázaly dodržovat.

Reklama

Související témata:
  Dortmund - Atlético dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  Barcelona - PSG dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG