Hlavní obsah

Bitva o Fenina! O známého bouřliváka se přetahuje několik klubů, restartuje kariéru?

Vybojuje si nové angažmá? Fotbalový bouřlivák Martin Fenin se musí porvat o další šanci. Útočník, kterému ve dvaceti letech ležel fotbalový svět u nohou a experti předpovídali hvězdnou kariéru, zkouší štěstí v SK Hostivař, týmu z Pražská teplárenská přeboru. „Byl u nás na jednom tréninku, navíc předzápasovém. Těžko se to zatím komentuje," přiznává přítomnost Fenina v přípravě týmu z přeboru trenér Petr Procházka.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Martin Fenin

Článek

Klub z hlavního města má s exligisty své zkušenosti. V posledních letech jím prošli třeba Jiří Krejčí, Tomáš Pešír, momentálně za Hostivař chytá Martin Slavík a v poli nastupuje Jan Penc. V klubu zkoušel fungovat i sparťanský rebel Tomáš Řepka. A teď by si tedy mohl kopnout v páté nejvyšší soutěži i Martin Fenin. „Má za sebou u nás hodinu a čtvrt tréninku. Uvidíme, jak to bude dál, v týdnu máme tři tréninky," hlásí Procházka.

Jeho tým sezonu rozjel dvěma výhrami a vede tabulku, potřebuje tedy vůbec zvučnou posilu? „Přihrávku má nadstandardní, kdo by takového hráče nechtěl. Fakt je ale na nějaké soudy, jestli u nás bude působit, brzy. Teď si u nás dá čtrnáctidenní zkoušku a uvidíme. Může se samozřejmě rozhodnout i dřív," dodává kouč SK Hostivař.

Třiatřicetiletý Fenin byl během léta spojovaný s možným angažmá v Řeporyjích z I. A třídy, kam jej lákal tamní starosta Pavel Novotný. Teď to ale vypadá, že dostal košem a Fenin má choutky na krajský přebor.

„Přetahovaná s SK Hostivař a FK Viktoria Žižkov o Martina Fenina nebere konce. Nejde o licitaci, někdo taky musí jménem Řeporyjí zbylé subjekty zastrašovat. Starosta práce všeho druhu tywe..," stojí v příspěvku Pavla Novotného na sociálních sítích.

Jasně potvrzuje, že zájem získat známé fotbalové jméno ještě nevzdal. Už 12. srpna přitom avizoval, že by rád Feninovi rád hodil laso. Zbývala maličkost... Sehnat prostředky v patřičné výši, cca 100 000 Kč.

Otázkou je, jak vážný zájem o comeback má sám fotbalista. Kromě jeho nesporných dřívějších úspěchů má totiž na triku útočník i celou řadu drsných průšvihů.

Reklama

Související témata: