Hlavní obsah

Comeback pod tlakem Baroše a Řepky. Řeporyjský starosta zastrašil konkurenty, má Fenina

dos, jabSport.cz

Milan Baroš, Tomáš Řepka... Přestupy velkých fotbalových jmen do nižších soutěží jsou hitem léta. FK Řeporyje v pražské I. A třídě zase posílil útočník Martin Fenin (33). Internacionál, který má za sebou angažmá v osmi klubech na české i evropské úrovni, se na trávník vrací po dlouhé dvouleté pauze. O hráče projevilo zájem více klubů, nakonec se však rozhodl na základě osobního pouta k obci a přátelství s řeporyjským starostou Pavlem Novotným (ODS). Na reportáž se podívejte v přiloženém videu.

Zastrašováním konkurence se rodil přestup do FK Řeporyje. Nemůže to dopadnou špatně, věří Martin FeninVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Ztracený talent českého fotbalu píše knihu Na rovinu, v níž popíše svůj bujarý život. Především se však zase vrací na trávník.

„Rozhodně to není z mojí strany žádná recese. Návrat k fotbalu myslím smrtelně vážně," ujišťuje Martin Fenin všechny, kdo o jeho záměrech pochybují. Přesto jejich rozčarování rozumí.

„Po dvou letech naskakuji opět do rozjetého vlaku. Chci začít pozvolna. Angažmá v Řeporyjích si velmi vážím - je tady skvělé prostředí na trénování a dostanu příležitost si po dlouhé době odehrát nějaké zápasy," svěřuje se útočník.

Martin Fenin bude hrát za FK Řeporyje. Po dvou letech mám zase chuť do fotbalu, hlásíVideo: Sport.cz

„Lidsky tentokrát nezklame, jsem si jistý. Hrozně mě jeho přístup překvapil, přitom fotbal už nenáviděl," líčí starosta Pavel Novotný.

„Martin je zase v pohodě, takže jsem víc zastrašoval konkurenty, než domlouval přestup. Může kopat divizi, na krajský přebor má jednoznačně. Posekal jsem se během vyjednávání s Hostivaří, nabízela mu jisté podmínky. A jedním ze zájemců byla i druholigová Viktorka Žižkov, dokonce s nabídkou profesionální smlouvy," usmívá se Novotný.

Maká s kondičními trenéry

Fenin má ještě pořád větší ambice, pokud se v FK Řeporyje osvědčí. „Rád bych se postupně propracoval opět do vyšší ligy. Předtím mě ale čeká ještě spousta práce. Pracuji na sobě už delší dobu a teď už konečně můžu říct, že jsem zdravý a fit. Pravidelně trénuji se dvěma kondičními trenéry a věřím, že pro Řeporyje budu přínosem," doufá.

O další z řady svých comebacků se pokusí jen pět minut od svého domova.

„Už jsem byl zlomený, neměl chuť do fotbalu. Jak říkal Milan Baroš, v 23 letech jsem měl asi pátý restart... Lásku k fotbalu jsem zase našel. Jsem jen trochu pod tlakem. Milan Baroš měl premiéru v nižší soutěži velkou, Tomáš Řepka taky," poukazuje s úsměvem.

Reklama

Související témata: