Hlavní obsah

Fenin hlásí návrat, bydlet ale musí v přízemí! Kam ho zlákal známý starosta?

Praha
Aktualizováno

Smlouvu podepsal přímo na lavičce. Útočník Martin Fenin patřil svého času k největším talentům českého fotbalu. Teď se pokusí restartovat kariéru v pražské I. A třídě. Stal se totiž posilou FK Řeporyje, do klubu ho zlákal starosta zdejší městské části Pavel Novotný. Ve 33 letech se o bývalého hráče Teplic, Slavie či Eintrachtu Frankfurt zajímalo více klubů z nižších soutěží.

Martin Fenin bude hrát za FK Řeporyje. Po dvou letech mám zase chuť do fotbalu, hlásíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Naposledy kopal za Varnsdorf, pak si dal od fotbalu dvouletou pauzu, které říká Black Out. Míč mu teď začal chybět, proto se začal hýbat. A angažmá si našel hned.

„Mám fotbal pořád rád. Jsem šťastný, zamilovaný, mám přítelkyni, chci mít rodinu. Jsem soudný, na vyšší ambice už to není. V Řeporyjích to bude show. Očekávaní ode mě na druhou stranu budou velká, takže před prvním zápasem určitě nervózní budu," líčí Martin Fenin.

Byl obrovským talentem, špatná životospráva a různé eskapády ovšem způsobily rychlý pád. Pohaslá hvězda měla dost problémů sama se sebou.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Fenin v libereckém utkání s Lotyšskem.

„Jsme dlouholetí kamarádi, nově i sousedi. Martin je zdejší, v ulici je zatím klid," směje se starosta Pavel Novotný, který v řeporyjském fotbale působil jako brankář dorostu a béčka.

„Zatím je jediný problém. Martin chtěl obecní byt, ale máme volné jen třetí patro. Pro něj však musí být jen přízemí, jiná možnost není," poukazuje známý politik v nadsázce na jeden z největších Feninových malérů.

Velké zastrašování dalších zájemců

„Mám asi 25. restart kariéry, ale snad vyjde. Věřím, že tady nemůže dopadnout špatně. Není mým cílem dostat se někam výš. Ale pořád mám v sobě malého kluka, takže návratu do velkého fotbalu bych se nebránil," říká Fenin na rovinu.

Řeporyje si slibují, že přitáhne spoustu diváků.

„Snil jsem o něm. Martin se v létě bohužel zúčastnil kempu pro hráče bez angažmá, takže víc klubů zjistilo, že je v pohodě. Proto jsem pak víc času strávil zastrašováním dalších zájemců. Třeba Tomáš Řepka už ho vítal v Hostivaři... Jenže já se jako vyjednavač neposral a říkal si, tak to prostě chodí ve velkém fotbale. Na první přestup jsem na sebe pyšný," chechtá se Novotný.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články