Hlavní obsah

Česko - Polsko 0:0České fotbalistky remizovaly v kvalifikaci o ME

Chomutov

České fotbalové reprezentantky remizovaly v Chomutově v kvalifikačním duelu o postup na mistrovství Evropy 2022 s Polkami 0:0. Po čtyřech zápasech tak na vedoucí Polky ztrácí z třetího místa bod. Češky mají stejně bodů jako Španělky, jež sehrály o zápas méně.

Článek

Duel se odehrál navzdory tomu, že testy na koronavirus odhalily u Češek nákazu u jednoho z členů realizačního týmu a jedné hráčky.

Svěřenkyně trenéra Karla Rady si v utkání vytvořily více příležitostí, ale žádnou z nich neproměnily. Jako první zahrozila Martínková, jenže hlavou se neprosadila stejně jako o chvíli později Kamila Dubcová.

Také Polky o sobě daly vědět, Matysiková však v obrovské šanci zblízka přestřelila nad. Poté brankářka Votíková vytáhla střelu Zawistowské na břevno. Na druhé straně se neprosadila Svitkovská ani Martínková.

Na Euro postoupí vítězové devíti skupin a tři nejlepší celky z druhých míst, ostatních šest čeká baráž. Odveta v Polsku se uskuteční v úterý.

Utkání kvalifikace mistrovství Evropy fotbalistek v Chomutově:
ČR - Polsko 0:0
ČR: Votíková - Vyštejnová, Cahynová, Sonntágová, Bartoňová - Pochmanová - Martínková, Svitková, K. Dubcová, Černá (73. Šlajsová) - Stašková. Trenér: K. Rada.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín