Hlavní obsah

Scolari skončil v Bunjodkoru, aby pomohl synovi se studiem

SINGAPUR

Slavný brazilský fotbalový trenér Luiz Felipe Scolari opustil angažmá v taškentském Bunjodkoru kvůli svému synovi. Jeho potomek odmaturoval na Taškentské mezinárodní škole a kouč mistrů světa z roku 2002 mu chce pomoci s univerzitním vzděláním.

Článek

"Hlavním důvodem, proč opouštím Uzbekistán, je, že se chci soustředit na synovo vzdělání. Právě odmaturoval a chystá se na univerzitu. Já ho v tom chci podporovat a pomoci mu," citoval Scolariho web Bunjodkoru. "Tento klub zůstane vždy v mém srdci. Mrzí mě, že odcházím, ale rodina byla pro mě vždy na prvním místě," dodal.

Jednašedesátiletý kouč měl v uzbeckém celku smlouvu ještě na půl roku. Nepovedlo se mu však splnit cíl v podobě triumfu v asijské Lize mistrů, kde skončil již ve čtvrtfinále. "Jsme smutní, že končí naše spolupráce, která byla pro klub velmi užitečná. Ale nechtěli jsme panu Scolarimu bránit v odchodu. Má hodně zajímavé nabídky z Evropy a my mu do budoucna přejeme vše nejlepší," uvedl generální ředitel klubu Tavakkal Ismailov.

Scolari patří mezi kandidáty na uvolněný post v Interu Milán. Sám přiznává, že má po dvou nabídkách z Evropy, Blízkého východu a Brazílie. O svém budoucím zaměstnání se prý rozhodne až poté, co bude jasné, kde bude jeho syn studovat. Nyní bude pracovat pro Jihoafrickou televizi jako analytik během mistrovství světa.

Bývalý trenér Chelsea dovedl před osmi lety Brazílii k titulu mistrů světa. Poté koučoval Portugalsko, s kterým na domácím mistrovství Evropy v roce 2004 došel do finále a o dva roky později do semifinále světového šampionátu.

Reklama