Hlavní obsah

VIDEO: Chobotnice, která se neplete, má jasno. Němci vyřadí i Argentinu

OBERHAUSEN

Poflakuje se v akváriu Mořský svět v Oberhausenu, přesto se z ní stává uznávaná fotbalová osobnost. Anglická chobotnice se jménem Paul, která vyrostla v Německu, je totiž skvělým tipérem, který by dokázal obrat nejednu sázkovou kancelář. Paul, který se během mistrovství světa v JAR ještě nespletl, teď předpověděl, že Německo ve čtvrtfinále vyřadí Argentinu.

Foto: ČTK/AP

Chobotnice Paul z Oberhausenu má jasno - chápe se po krabičce s německou vlajkou, což znamená, že Němci vyřadí i Argentinu...

Článek

Fotbalový svět leží čím dál tím populárnější chobotnici u nohou. Tvor z akvária Mořský svět v Oberhausenu se proslavil díky přesným tipům na vítěze utkání německé reprezentace. Během šampionátu v Jihoafrické republice se Paul ještě nespletl! Správně uhodl vítěze všech čtyř předchozích duelů svěřenců Joachima Löwa. Podle jeho výběru měli Němci vyhrát nad Austrálií, Ghanou i Anglií, ale prohrát se Srbskem. Všechny tipy mu tedy vyšly.

V úterý se tipování konalo znovu. Chobotnice se před objektivy desítek fotografů a televizních kamer vydala ke dvěma plastovým nádobám, které obsahovaly chutné jídlo. Jedna byla označena německou a druhá argentinskou vlajkou. Paul nakonec upřednostnil nádobu s německou vlajkou. To znamená jediné - chobotnice předpovídá vítězství „Nationalelf“ nad Argentinou ve čtvrtfinále, které se bude hrát v sobotu v Kapském Městě.

Paul měl udivující osmdesátiprocentní úspěšnost i na předchozím světovém šampionátu v roce 2006 u něj doma v Německu. Delší váhání před tipováním čtvrtfinále prý podle chovatelů naznačuje, že zápas s Argentinou bude mít velmi vyrovnaný průběh.

„Paul ze začátku jen zíral. Teprve když jsme chtěli obě dvě nádrže vyndat ven, konečně se rozhodl pro německou,“ líčila mluvčí akvária Tanja Munzigová. „Jeho chování tedy naznačuje, že čtvrtfinále možná dojde až do prodloužení a penalt. Ale Německo vyhraje,“ vysvětlila.

Přestože Paul pochází z Anglie a žije v Německu, nemusí ho prý nikdo podezírat ze zaujatosti. „Možná měl nějaké předky v Argentině, kteří několik generací zpátky emigrovali do Evropy,“ zavtipkovala mluvčí.

Reklama

Související témata: