Hlavní obsah

Trenér Máčala chce v kuvajtské Kazmě ukončit kariéru

Český fotbalový trenér Milan Máčala chce ukončit kariéru v současném angažmá u kuvajtského týmu Kazma. Sedmašedesátiletý kouč prohlásil, že jeho názor nezmění ani případné nabídky vést reprezentační týmy.

Foto: Hasan Jamali, ČTK/AP

Fotbalový trenér Milan Máčala

Článek

Sedmašedesátiletý Máčala přišel do Kazmy v květnu krátce poté, co skončil na lavičce reprezentace Bahrajnu. S ní neuspěl v baráži o postup na mistrovství světa v Jihoafrické republice, ve které jeho tým podlehl Novému Zélandu.

"Doufám, že zde ukončím trenérskou kariéru, protože tady v Kuvajtu jsem kdysi začínal," připomněl bývalý reprezentační kouč angažmá z let 1994 až 1996, kterým odstartoval zatím šestnáctileté působení v Perském zálivu. "Tenhle klub miluji a mám tady hodně přátel. Už ani nebudu trénovat žádné národní týmy, protože v poslední době jsem vedl čtyři," dodal.

S kuvajtským klubem by se Máčala rád rozloučil triumfem v Poháru AFC. V něm jeho tým postoupil do čtvrtfinále, první zápas s Al-Ittihádem ze Sýrie prohrál 2:3. "Byl to zajímavý zápas, a přestože jsme prohráli, jsem spokojený, protože po vyloučení jsme v deseti dali dva důležité góly," řekl Máčala webu Asijské fotbalové konfederace. "Zisk poháru je však moje priorita. Je to velká soutěž a udělám všechno proto, abychom ji letos získali," prohlásil.

Kromě Kazmy vedl Máčala v Perském zálivu také reprezentace Saúdské Arábie, Kuvajtu, Ománu a Spojených arabských emirátů. Působil také na lavičce klubů Al Nasr a Al Ain. Bývalý kouč československé reprezentace také trénoval Olomouc, Slavii a kyperskou Larnaku.

Reklama