Hlavní obsah

Damková po odchodu z českého fotbalu končí i v komisi rozhodčích UEFA

Praha

Teď už bývalá předsedkyně Řídící komise pro Čechy a členka výkonného výboru Fotbalové asociace ČR Dagmar Damková přišla s dalším rozhodnutím. Po rezignaci na pozice ve vedení českého fotbalu skončila i v komisi rozhodčích UEFA. Informaci přinesl sever Aktuálně.cz s odvoláním na prvního místopředsedu asociace Zdeňka Zlámala, který ji potvrdil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dagmar Damková na archivním snímku.

Článek

Skandál s uplácením rozhodčích, manipulací s výsledky fotbalových zápasů od druhé ligy dolů, nasazováním rozhodčích na utkání podle přání klubů a údajnou zpronevěrou financí nejprve semlel manžela Dagmar Damkové.

Místopředseda asociace Roman Bebr byl minulý pátek zadržen detektivy Národní centrály pro boj proti organizovanému zločinu, Obvodní soud pro Prahu 6 ho v neděli poslal do vazby a on hned druhý den rezignoval na všechny fotbalové funkce.

Jeho manželka Dagmar Damková ho ve středu následovala. Po konzultaci s předsedou Fotbalové asociace ČR Martinem Malíkem odstoupila z funkce předsedkyně Řídící komise pro Čechy i členky výkonného výboru Fotbalové asociace ČR.

Nyní následoval další krok. Rezignovala i na funkci členky komise rozhodčích UEFA, do které byla zvolena jako vůbec první žena v historii v roce 2011.

„Žádné oficiální informace jsme zatím neobdrželi," řekl pro Sport.cz ředitel komunikace Fotbalové asociace ČR Michal Jurman, aniž by zprávu o konci pětačtyřicetileté Damkové v komisi UEFA vyvrátil či potvrdil.

„Jde navíc o její osobní věc," přidal.

Redakce Sport. cz se pokusila Dagmar Damkovou kontaktovat, ale ta od neděle s nikým nekomunikuje.

"Dostal jsem zprávu od předsedy (FAČR Martina) Malíka, že Dagmar Damková odchází na svou žádost z komise rozhodčích UEFA," řekl podle webu aktuálně místopředseda fotbalové asociace Zdeněk Zlámal, ale neuvedl, zda rezignovala i na funkci členky komise rozhodčích FIFA, v níž zasedá od roku 2017.

Reklama

Související témata: