Hlavní obsah

Španělsko - Česko 4:0České fotbalistky v kvalifikaci ME prohrály ve Španělsku

Sevilla/Praha

České fotbalistky v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy prohrály 0:4 ve Španělsku a v tabulce skupiny D jim patří třetí místo. Na Euro postoupí vítězové devíti skupin a tři nejlepší celky z druhých míst, ostatních šest čeká baráž.

Článek

Výběr trenéra Karla Rady, kterému chyběla dlouhodobě zraněná kapitánka Voňková a nemocná Martínková, na favorizované soupeřky od začátku nestačil a už po 50 sekundách inkasoval. Prosadila se Gonzálezová a do přestávky přidaly další góly Guijarroová a Bonmatiová. Ve druhé půli zpečetila debakl Putellasová.

Českému tým, jenž v úterý v Chomutově přivítá poslední Ázerbájdžán, po druhé porážce v kvalifikaci patří třetí místo se ztrátou jednoho bodu na Polsko. Za vedoucími Španělkami, která mají ještě zápas k dobru, zaostávají reprezentantky o tři body.

Utkání kvalifikace ME ve fotbale žen.
Skupina D:
Španělsko - ČR 4:0 (3:0)
Branky: 1. Gonzálezová, 25. Guijarroová, 34. Bonmatiová, 53. Putellasová.
Sestava ČR: Votíková - Vyštejnová, Bertholdová, Sonntagová, Bartoňová - Pochmanová (46. Svitková), Cahynová - Krejčiříková (75. Šlajsová), Dubcová (75. Petříková), Szewieczková (63. Černá) - Stašková (87. Mrázová). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: