Hlavní obsah

Mrzutost před šedesátinami. Legendární Maradona je v karanténě

Buenos Aires/Praha

Už v pátek oslaví šedesátiny, před svým životním jubileem však fotbalový velikán řeší trable. Legendární záložník Diego Maradona se uchýlil do domácí karantény poté, co jeho blízký spolupracovník vykazoval symptomy onemocnění covid-19. Informoval o tom server argentinského deníku Diario Popular.

Foto: Sport.cz

Diego Maradona je stále v centru pozornosti

Článek

Dotyčný, s nímž Maradona přišel do kontaktu, vykazoval příznaky nákazy (teplota, ztráta čichu a chuti) a podstoupil test na koronavirus. Mistr světa z roku 1986 byl preventivně izolován.

„U Maradony se do této chvíle neprojevily žádné příznaky onemocnění, jeho vývoj je pečlivě sledován a ve čtvrtek mu budou provedeny výtěry," uvedl na webu Diario Popular argentinský klub Gimnasia y Esgrima La Plata, v němž jeden z nejlepších fotbalistů všech dob působí jako trenér.

Slavný Argentinec zůstane v karanténě, dokud nebudou známé výsledky testů. Už tento pátek přitom Gymnasia vyzve v domácím poháru Patronato. Pokud by Maradona na lavičce chyběl, tým povedou jeho asistenti Sebastián Méndez a Adrián González.

Rodák z Lanúsu se v izolaci neocitl poprvé. Před pár týdny do ní zamířil, když v rámci přátelského duelu proti San Lorenzu objal útočníka Nicoláse Contína, u něhož se později potvrdila nákaza koronavirem.

Reklama