Hlavní obsah

Portugalec Mourinho je podle ankety IFFHS klubovým trenérem roku

WIESBADEN

Portugalec José Mourinho vyhrál potřetí v kariéře anketu Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) o nejlepšího fotbalového trenéra roku 2010 na klubové úrovni. Sedmačtyřicetiletý Mourinho se z prvenství radoval už v letech 2004 a 2005 coby kouč Chelsea. Současný lodivod Realu Madrid porazil nyní o více než sto bodů obhájce prvenství Josepa Guardiolu z Barcelony.

Foto: Sergio Perez , Reuters

Trenér Realu Madrid José Mourinho vyhrál anketu o nejlepšího trenéra roku.

Článek

Experti z 86 zemí světa přiřkli bronzový stupínek Nizozemci Louisi van Gaalovi, jenž dovedl loni Bayern Mnichov k domácímu double a až do finále Ligy mistrů. V tom podlehl Interu Milán, který v té době ještě vedl Mourinho. Impulzivní portugalský kouč po zisku tří trofejí z Interu odešel a výkonnostní vzestup pod ním nyní zažívá Real Madrid.

Nejlepší fotbalový trenér na klubové úrovni za rok 2010 podle ankety IFFHS:
1. José Mourinho (Inter Milán/Real Madrid) 294 bodů, 2. Josep Guardiola (Barcelona) 188, 3. Louis van Gaal (Bayern Mnichov) 75, 4. Quique Sánchez Flores (Atlético Madrid) 46, 5. Carlo Ancelotti (Chelsea) 41, 6. Alex Ferguson (Manchester United) 38, 6. Arséne Wenger (Arsenal) 33, 8. Celso Roth (Internacional Porto Alegre) 24, 9. Roy Hodgson (Fulham/Liverpool) 20, 10. Lamine N'Diaye (Mazembe) 11.

Reklama