Hlavní obsah

VIDEO: Řepka slíbil ještě ostřejší pokračování své knihy

PRAHA

Hodně napilno má Tomáš Řepka v tomto týdnu, který v pondělí začal autogramiádou a křtem svojí zpovědi Rebel. Po úterní autogramiádě v obchodním centru vyrazí ve středu se Spartou na herní přípravu do Dubaje. „Kluci dostanou knížky na tréninku, a jak znám některé čtenáře jako je Libor Sionko a další, budou si krátit cestu v letadle četbou. Pár jich u nás čte hodně, já moc ne,“ přiznal sparťanský kapitán.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Řepka se svojí knihou "Rebel"

Článek

V pondělí podepsal Řepka při autogramiádě, kterou zorganizovala nadace Rakovina, věc veřejná, čtyři sta knížek, na večerním křtu další stovku. „Ruka nebolí. Dělám to pro fanoušky i pro knížku, aby se dobře prodávala, takže není problém,“ dodal s úsměvem. Další podepisování jej čeká dnes od 16 hodin v knihkupectví Dobrovský v obchodním centru Arkády Pankrác.

Paska porazil Zikovce

Křest v restauraci Como se v pondělí večer vydařil. Knihu v charakteristické červené barvě, symbolizující jeho devatenáct červených karet, kmotři a kmotry polévali vodkou, což je Řepkův oblíbený nápoj. „Krásně voní,“ přičichl si k polité publikaci a se zájmem sledoval „souboj“ o svoji podepsanou karikaturu od Milana Kounovského, na níž je vyobrazen s knihou.

Trio spoluhráčů Matějovský, Brabec, Sionko na hlavu porazil Řepkův manažer Pavel Paska, který na konto nadace poslal 50 000 korun. „Přeci nenechám vítězství konkurenci,“ říkal se smíchem, v lehké narážce na fakt, že zmíněné trio zastupuje jako manažer Pavel Zíka.

Tomáš Řepka (uprostřed) křtí po boku své maminky knihu Rebelfoto: Právo/Jan Handrejch

Dražbu bravurně řídil moderátor Vlasta Korec. Mezi kmotřenkami byla i Řepkova maminka Helena. „Moc Tomovi přeji, aby se knížka prodávala, a aby mu vydrželo zdraví a hrál co nejdéle,“ přiznala se slzami v očích, když ji syn předal kytici rudých růží. „Alespoň do čtyřicítky,“ pronesl kmotr David Suchařípa a kmotřička a Řepkova přítelkyně, modelka Vlaďka Erbová dodala: „Já ty jeho cesty za fotbalem ještě vydržím a snad tu hru i víc pochopím.“

Řepka sám se v knize netají tím, že jeho snem je zahrát si v jednom týmu se synem Tommasem, stoperem žáků Sparty, kterému je deset let. „To bys překonal i Maldiniho,“ liboval si kovaný sparťan Suchařípa. Řepka totiž 2. ledna oslavil sedmatřicetiny. „Nebudu říkat do kdy budu hrát, ale chci co nejdéle,“ uzavřel debatu Tomáš Řepka.

Poblahopřát přijela i Emmons

Mezi hosty byla i olympijská vítězka ve sportovní střelbě Kateřina Emmons se svým otcem, bývalým mistrem světa Petrem Kůrkou. „Nestihla jsem se prodrat, když mě volali ke křtu, ale moc blahopřeji, ať se knížka prodává a Tobě to kope,“ pravila Řepkovi a ten jí vrátil kompliment: „Tobě ať to střílí a probojuješ se do Londýna.“

Až z Ostravy přijeli Řepkovi přátelé Radek s Martinou, kteří přinesli obrovský dort v podobě knihy se znaky klubů, jejichž dres Tomáš oblékal: Baníku, Sparty, Fiorentiny a West Hamu. Na něm si pochutnali i fotbalisté, mezi nimi vedle současných spoluhráčů také ti bývalí Pavel Horváth a Lumír Mistr, ale i jedna z „obětí“ Řepkovy tvrdé hry, jinak jím respektovaný útočník Pavel Kuka.

„S ním to nebylo lehké, ale vydržel víc, než ti současní slávisti,“ rýpl si lehce Řepka. Rebel se už prodává a dokonce se chystá dotisk. „O téhle knížce jsem přemýšlel pět let. Chci napsat pokračování, ještě otevřenější, ale musí uzrát čas, jako uzrál k Rebelovi,“ slíbil na sklonku slavnostního večera Tomáš Řepka.

Reklama