Hlavní obsah

Zoufalý sběratel. Zaplatil skoro 200 tisíc, dres z finále MS mu ale zničili celníci

PAŘÍŽ

Nevěřil svým očím. Zapálený fotbalový fanoušek a sběratel Olivier Demolis ulovil v Brazílii téměř za 200 tisíc korun dres francouzského reprezentanta Davida Trezegueta z finále mistrovství světa 1998 proti týmu "kanárků". Jenže cenné relikvie se nedočkal. V domnění, že se jedná o padělek, totiž trikot zničili francouzští celníci.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Francouzský reprezentant David Trezeguet ve finále MS 2006.

Článek

Demolis koupil dres přes internet od muže z Brazílie za 7350 eur (zhruba 178 000 korun). "Byl to hodně známý prodejce a ten trikot byl oficiální. Byl to poslední chybějící kousek do mé sbírky," uvedl Demolis, v jehož kolekci jsou například dva dresy kapitána Les Bleus Zinédina Zidana, pro list Le Dauphiné Liberé.

Kýžený artefakt se ale k zapálenému sběrateli nedostal. "Když jsem si pro ten dres šel, řekli mi, že ho celníci zničili, protože si mysleli, že je falešný. Málem jsem se zbláznil," líčil zdrcený fanda, který teď pomocí soudů vymáhá zpět nejen zaplacenou částku, ale také odškodnění za zničení "klukovského snu". Celníci se obhajují tím, že dres měl značně nekvalitní švy a tudíž budil podezření.

Trezeguetův dres s číslem 20 z finále světového šampionátu byl nepoužitý, neboť útočník do zápasu, který Francie vyhrála 3:0, nezasáhl.

Reklama

Související témata:
Celníci