Hlavní obsah

Lékaři opět uvažují o propuštění Maradony do domácího ošetřování

Praha

Legendární fotbalista Diego Maradona se uspokojivě zotavuje po operaci mozku a následných komplikacích způsobených abstinenčními příznaky. Lékaři proto začínají znovu zvažovat možnost jeho propuštění do domácího ošetřování. Šedesátiletý Argentinec by podle svého osobního lékaře Leopolda Luqueho mohl z nemocnice odejít ještě tento týden.

Foto: Sport.cz

Slavný Diego Maradona má stále zdravotní problémy

Článek

"Diego chce jít domů a my zvažujeme jeho propuštění. Ještě budeme mluvit o tom, kam přesně půjde, ale momentálně se mu daří dobře," řekl Luque v pondělí při improvizované tiskové konferenci před nemocnicí v Buenos Aires. Opustit kliniku by Maradona podle něho mohl už dnes nebo zítra.

Mistr světa z roku 1986 byl hospitalizován na začátku minulého týdne tři dny po 60. narozeninách kvůli vyčerpání, dehydrataci a anémii. O jeho propuštění už se hovořilo několikrát, vždy se ale objevily nové komplikace, které to na poslední chvíli zhatily.

Nejprve se Maradona musel 3. listopadu podrobit akutní operaci poté, co vyšetření odhalilo krevní sraženinu v mozku. Následné zotavování pak zbrzdily abstinenční příznaky, kvůli nimž ho lékaři museli utlumit léky.

Maradona má za sebou dlouhou historii závislosti na drogách a alkoholu. Jeho současné potíže podle lékařů způsobil alkohol a léky na nespavost. Absolvovat by měl i neupřesněnou odvykací kúru.

Reklama

  0 : 0 Fiorentina - Plzeň 0 : 0 67. min Živě
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen