Hlavní obsah

Nevídané. Nařízená penalta se kopala až bezmála po měsíci!

Tohle se jen tak nevidí. V utkání nejvyšší fotbalové soutěže v Chile padl gól z nařízené penalty až bezmála o měsíc později. Jak je to možné?

Foto: Sport.cz

Radost fotbalistů Curicó Unido po výhře v ligovém utkání.

Článek

Pravděpodobně ještě nikdy neuplynulo v oficiálním fotbalovém duelu více času mezi nařízením pokutového kopu a jeho exekucí. Zápas mezi týmy Curicó Unido a obhájci titulu Universidad Católica v chilské lize začal 15. října, nicméně poté, co rozhodčí v 56. minutě nařídil za stavu 2:0 pro domácí Curicó Unido v prospěch hostů spornou penaltu, se začaly dít věci.

Hlavní rozhodčí po protestech domácích dlouho studoval situaci u VAR, když vtom vypadl elektrický proud. Na stadionu zhasla světla a šlo se do kabin. Zápas byl předčasně ukončen, ale svazové vedení o čtyři dny později potvrdilo, že penalta byla nařízena správně, a nechalo utkání dohrát právě od inkriminovaného momentu.

Tento týden ve středu, přesně po 27 dnech, pěti hodinách a 56 minutách, se exekutor Fernando Zampedri postavil hned na začátku k penaltě a vstřelil gól. Ale až na třetí pokus, předchozí dva nechal sudí opakovat poté, co se brankář Fabián Cerda pohnul z brankové čáry předčasně. A další zajímavost: César Piňares, který během říjnového střetnutí inkriminovanou penaltu "zařídil", už na hřišti nebyl. Během doby, jež od prvního dílu zápasu uplynula, si našel nové angažmá v brazilském Gremiu.

Utkání nakonec vyhrál 3:2 tým Curicó Unido (mimochodem všechny góly vstřelili vítězové z penalt) a figuruje na pátém místě. Hosté přes porážku nadále vedou tabulku. Věhlasný rekordman v počtu mistrovských titulů Colo Colo je až třetí od konce.

Reklama

Související témata: