Hlavní obsah

Součkův dres pomůže holčičce s rakovinou. Slavia nabídla balík, ve hře jsou cenné propriety

Aktualizováno

Poklona a potlesk pro Tomáše Součka a jeho kamaráda Jiřího Sodomu. Bývalí fotbalisté Slavie se rozhodli pomoci pětileté holčičce Rozárce, která bojuje s rakovinou. Sodoma, který hraje momentálně za divizní Kolín, rozjel akci, v níž se má vydražit podepsaný Součkův dres ze zápasu West Hamu s Watfordem. „Byl to dárek od Tomáše. Když jsem ale viděl, co má ta holčička za problémy, napadlo mě dres vydražit a pomoci. Napsal jsem Sukovi a ten okamžitě souhlasil," prozradil pro Sport.cz Sodoma. Do dražby na sociálních sítích se už zapojili také boss fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík či třeba šéf futsalové Slavie Daniel Kolman. Později se rozjely za pomoci Slavie i další dva projekty, které mají nemocné holčičce pomoci.

Foto: Sport.cz

Český záložník Tomáš Souček s dresem West Hamu.

Článek

Byl to bleskový nápad. Sodoma, kterého pojí se Součkem dlouholeté přátelství, se rozhodl pomoci malé holčičce. Napsal proto kamarádovi do Anglie, aby zjistil, co říká na jeho myšlenku. „Tomáš byl pro, jen jsme řešili, jakou dáme vyvolávací cenu. Báli jsme se, že za pět tisíc dres třeba nikdo nekoupí," prozradil Sodoma.

Je moc rád, že se mýlil. Startovalo se na pěti tisících, jenže suma začala rychle narůstat. „Momentálně vede Tomáš Syrovátka ze Slavie, který nabídl padesát tisíc. Překonal pana Tvrdíka, který přihodil na čtyřicet tisíc. Jsem rád, že částka roste. Jsme s Tomášem rádi, bylo by super, kdyby suma ještě vyrostla," řekl pro Sport.cz Sodoma. „Už za tohle jsme šťastní," dodává.

A ani to nebyla konečná. Už v pátek odpoledne poslal předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík do světa novinku. "Jako predstavenstvo Slavie se skladame a nabizime 100.000,- Kc," napsal Tvrdík. Tahle suma přitom byla snem autora projektu...

Sodoma hraje fotbal v útoku a i tady ukázal tah na branku. Je mu jasné, že řada lidí by ráda pomohla, ale desítky tisíc za Součkův dres nabídnout nemohou. „Tak jsme v Česku založili účet, kam lze peníze poslat. Každá koruna té holčičce pomůže. Vím, že to není transparentní účet, ale ve středu, až dražba skončí, zveřejním seznam všech lidí, co se zapojili i s částkami, kterými přispěli. Aby všichni viděli, že jsme si nic nenechali," hlásí fotbalista.

Do aukce se můžete zapojit i vy na Twitteru Jiřího Sodomy, a to do středy 25. listopadu do 22 hodin. Projekt bývalého hráče Slavie nejspíš pořádně zaujal Jaroslava Tvrdíka i celý vršovický klub. Následně se totiž rozjely další dva projekty, které mají nemocné holčičce pomoci.

Ve hře jsou podepsaný dres a rukavice slávistického brankáře Ondřeje Koláře a také červenobílý dres vedoucího celku nejvyšší soutěže všemi hráči.

Reklama

Související témata: