Hlavní obsah

Lineker emotivně vzpomínal na společné chvíle s Maradonou

Sportovní svět zasáhla ve středu zdrcující zpráva o smrti geniálního fotbalisty Diega Maradony. Světoznámé osobnosti, fanoušci i odborná veřejnost oplakávají legendu. Hold argentinské fotbalové modle vzdal i bývalý anglický reprezentant Gary Lineker, který emotivně zavzpomínal na jejich společně prožité chvíle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Diego Maradona, jeden z nejlepších fotbalistů všech dob, zemřel.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Jako soupeři se potkali ve slavném čtvrtfinále na mistrovství světa v roce 1986, ve kterém fenomenální Maradona srazil Linekerovu Anglii nejprve svou legendární boží rukou a následně neméně legendárním sólem.

Zahráli si ale i bok po boku. Oba byli ve výběru světa v benefičním utkání proti výběru anglické ligy ve Wembley v roce 1987. A Lineker má momenty s Maradonou vryté do paměti.

„Všichni hráči na hřišti, včetně například Michela Platiniho i dalších vynikajících fotbalistů, z něj byli v naprostém úžasu," řekl Lineker pro televizní stanici BT Sport.

„První věc, kterou udělal, když přišel do šatny, byla, že vzal štulpny a smotal je do kuličky. A pak si asi pět minut pouze levou nohou dával žongly s tou štulpnou," zavzpomínal bývalý anglický útočník.

Tím to ale nekončilo. Lineker popsal, jak Maradona všechny ohromil už během rozcvičky před utkáním, když vykopl vší silou balón do vzduchu a pak jen sledoval, jak míč s pozoruhodnou přesností padá zpět na Argentincovu nohu, aby ho znovu vší silou vykopl do vzduchu.

„A takhle tu udělal asi třináctkrát po sobě, vždy u toho udělal tak maximálně tři kroky. Když jsme to zkoušeli my další den na tréninku s Barcelonou, tak jsme ten míč vždy někam nakopli a pak museli běžet, abychom ho dostihli a stejně se nám to povedlo tak maximálně třikrát," vyzdvihl Maradonův výjimečný talent a cit pro práci s míčem.

„Nikdy jsem neviděl nikoho, kdo by tak miloval fotbal," vysekl Lineker další velkou poklonu. „Byl nezastavitelný, když nám dal v roce 1986 gól svým slavným sólem přes celé hřiště, bylo to poprvé a naposledy v životě, kdy jsem měl chuť zatleskat na hřišti svému protivníkovi," dodal bývalý bombarďák a známý fotbalový glosátor.

Reklama

Související témata: