Hlavní obsah

Nic se nezamete pod koberec! Maradonův právník nechá prošetřit podezřelé okolnosti smrti legendy

Buenos Aires/Praha

Právní zástupce Diega Maradony Matias Morla chce nechat prošetřit veškeré okolnosti středečního úmrtí argentinské fotbalové legendy. V prohlášení na twitteru kritizoval především pomalou reakci záchranné služby, sanitka podle něho přijela až za více než půl hodiny.

Davy lidí se rozloučily s Diegem MaradonouVideo: AP

 
Článek
Fotogalerie

Podle předběžných výsledků pitvy, kterou provedli v nemocnici San Fernando, zemřel Maradona na selhání srdce. Koroner u něho konstatoval onemocnění městnavou kardiomyopatií, při níž se rozšíří srdeční oddíly a tím pádem sníží funkce komor. Podle lékařů vyvolal selhání akutní plicní edém.

Maradona zemřel necelý měsíc po 60. narozeninách, na začátku listopadu navíc podstoupil akutní operaci kvůli krevní sraženině v mozku. Po propuštění z nemocnice měl nastoupit na odvykací kůru kvůli závislosti na alkoholu.

"Je nevysvětlitelné, že ho 12 hodin nikdo z těch, kteří se o něho měli starat, nezkontroloval a nikdo mu nevěnoval pozornost," uvedl Morla na twitteru. "Sanitce trvalo více než půl hodiny, než přijela, což je trestné idiotství," dodal s tím, že nedovolí, aby se vše zametlo pod koberec, a bude požadovat plné prošetření.

Reklama