Hlavní obsah

Po nedohraném finále Srbského poháru padaly půlroční tresty

BĚLEHRAD

Po nedohraném finále Srbského fotbalového poháru, v němž Vojvodina Novi Sad na protest proti neuznání vyrovnávací branky opustila hřiště a trofej získal Partizan Bělehrad, má několik hráčů a činovníků obou týmů na půl roku zastavenou činnost.

Článek

Bělehradský klub vstřelil v 76. minutě květnového finále gól na 2:1 po kontroverzně nařízené penaltě. Krátce nato sudí neuznal Vojvodině branku, která by znamenala vyrovnání. Kouč Nového Sadu Zoran Milinkovič proto nařídil hráčům odejít do šatny a fotbalisté Vojvodiny následně bojkotovali i slavnostní ceremoniál.

Zastavenou činnost na šest měsíců za to mají trenér Vojvodiny Milinkovič a prezident klubu z Nového Sadu Ratko Butorovič. Stejný trest dostali také dva hráči, útočník Vojvodiny Nikola Lazetič a obránce Partizanu Marko Jovanovič, oba za nesportovní chování.

Vojvodina navíc zahájí příští ligový ročník s odpočtem tří bodů. Oba celky dostaly pokutu 600.000 dinárů (asi 148 tisíc korun), platit musí i útočník Partizanu Prince Tagoe, který po vedoucím gólu ukazoval na soupeřovy fanoušky obscénní gesta.

Zápas byl kontumován 3:0 ve prospěch Partizanu, který tak podvanácté získal Srbský pohár a zaznamenal double.

Reklama

Související témata: