Hlavní obsah

Jen třetina fandů si myslí, že systém VAR Premier League pomohl

Londýn

Jen zhruba třetina anglických fotbalových fanoušků si myslí, že zavedení videorozhodčího Premier League prospělo. Naopak skoro polovina respondentů podle agentury Savanta ComRes tvrdí, že systém VAR anglické lize uškodil.

Foto: Sport.cz

Tomáš Souček obléká v Premier League dres West Hamu

Článek

Průzkum mezi 2100 anglických fanoušků také ukázal, že zavedení funkce videorozhodčího a jeho přispění k férovosti soutěže podporují většinou lidé od 18 do 34 let (36 %), kdežto lidé starší 55 let si v nadpoloviční většině (59 %) myslí, že hře škodí.

Patrné rozdíly jsou viditelné i mezi přívrženci klubů. Zatímco 44 procent fanoušků Arsenalu spíš věří, že zavedení systému VAR anglické lize prospívá, z příznivců Liverpoolu a Manchesteru City mu věří jen třetina.

Právě trenéři a hráči obou zmíněných klubů a Aston Villy nejčastěji volají po úpravě pravidel ohledně systému VAR. Kapitán Reds Jordan Henderson se shodl se svým protějškem v týmu Citizens Kevinem De Bruynem, že nerozumí posuzování hry rukou v pokutovém území ani určování ofsajdové situace. Útočník Leedsu Patrick Bamford dokonce řekl, že systém VAR ničí fotbal.

Trenér Aston Villy Dean Smith v pondělí uvedl, že VAR frustruje každého, ale nikdo s tím nemůže nic dělat. Byla to reakce na to, že rozhodčí v ligovém utkání s West Hamem (1:2) neuznali kvůli ofsajdu vyrovnávací gól Oliieho Watkinse v závěru zápasu.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG